Karamelové hrudky
Autor receptu: salinka
Podobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a cukrov, ponúkam ten svoj. Vyskúšajte, ak ešte nemáte plnú špajzu :-)
Postup
- Pripravíme suroviny.
- Na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme kryštálový cukor.
- Za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nezačne topiť a hnednúť.
- Prilejeme smotanu. V tomto štádiu sa nám to "zhrčkavie" , ale nech to začínajúce varecháčky nevzdávajú. Za stáleho miešania sa karamel znovu rozpustí.
- Do hladkého karamelu pridáme mleté orechy a škoricu. Na miernom ohni stále miešame do zhustnutia.
- Nakoniec prisypeme burizóny, alebo kukuričné lupienky, premiešame.
- Malou lyžičkou formujeme hrudky. Necháme vychladnúť.