Karamelové hrudky

Autor receptu: salinka

Podobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a cukrov, ponúkam ten svoj. Vyskúšajte, ak ešte nemáte plnú špajzu :-)

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme suroviny.
  2. Na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme kryštálový cukor.
  3. Za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nezačne topiť a hnednúť.
  4. Prilejeme smotanu. V tomto štádiu sa nám to "zhrčkavie" , ale nech to začínajúce varecháčky nevzdávajú. Za stáleho miešania sa karamel znovu rozpustí.
  5. Do hladkého karamelu pridáme mleté orechy a škoricu. Na miernom ohni stále miešame do zhustnutia.
  6. Nakoniec prisypeme burizóny, alebo kukuričné lupienky, premiešame.
  7. Malou lyžičkou formujeme hrudky. Necháme vychladnúť.