Panacotta

Karamelová panacotta s miso pastou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Želatínové plátky namočíme asi na 10 minút do studenej vody, kým nezmäknú.
  2. V stredne veľkom hrnci nasucho roztopíme za stáleho miešania cukor a miešame ho, kým nezhnedne. Karamel zalejeme smotanou a kokosovým mliekom. Miešame, kým sa karamel úplne neroztopí. Dochutíme miso pastou podľa chuti.
  3. Stiahneme z ohňa a počkáme asi 5–10 minút, kým zmes trošku vychladne. Želatínu vytlačíme a primiešame do karamelovej zmesi.
  4. Do pripravených keramických foriem (100 ml) vlejeme vlažný karamelový krém a dáme zachladiť na pár hodín alebo cez noc do chladničky.
  5. Panacottu vyklopíme z foriem na tanier. Dozdobíme opraženými sezamovými semienkami, kokosom a podávame so zmrzlinou, šľahačkou alebo s flambovaným ovocím.