Panacotta
Karamelová panacotta s miso pastou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
15 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Želatínové plátky namočíme asi na 10 minút do studenej vody, kým nezmäknú.
- V stredne veľkom hrnci nasucho roztopíme za stáleho miešania cukor a miešame ho, kým nezhnedne. Karamel zalejeme smotanou a kokosovým mliekom. Miešame, kým sa karamel úplne neroztopí. Dochutíme miso pastou podľa chuti.
- Stiahneme z ohňa a počkáme asi 5–10 minút, kým zmes trošku vychladne. Želatínu vytlačíme a primiešame do karamelovej zmesi.
- Do pripravených keramických foriem (100 ml) vlejeme vlažný karamelový krém a dáme zachladiť na pár hodín alebo cez noc do chladničky.
- Panacottu vyklopíme z foriem na tanier. Dozdobíme opraženými sezamovými semienkami, kokosom
a podávame so zmrzlinou, šľahačkou alebo s flambovaným ovocím.
|