Kapustníky/Zelníky/ z kyslej kapusty

Autor receptu: bozulka

Tento recept je z jednej kucharskej knihy od Nadi Konvalinkovej.A v tomto čase "zelníky " často robievam lebo je treba pomaličky zpracovať zásoby kyslej kapusty.

4
porcie
15 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kyslú kapustu vymačkáme,pokrájame na menšie kúsky a dáme do misy,pridáme múku vajíčko,koreniny,vegetu a ešte vlažnú slaninku,dosálame opatrne. Urobíme cesto ako na zemiakové placky,také redšie a na horúcom oleji vysmážame a vysmážame.....pekne do chrumkava. Keď je všetko hotové a nevychytali to ostatní z taniera,tak môžeme zasadnúť a ochutnať.K tomu veľmi chutí biele vinko alebo pivo a keď sú v domácnosti ešte neplnoletí tak aj horúci čajík.