Kapustníky/Zelníky/ z kyslej kapusty
	        Autor receptu: bozulka
	         
	        
	        Tento recept je z jednej kucharskej knihy od Nadi Konvalinkovej.A v tomto čase "zelníky " často robievam lebo je treba pomaličky zpracovať zásoby kyslej kapusty.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30-45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Kyslú kapustu vymačkáme,pokrájame na menšie kúsky a dáme do misy,pridáme múku vajíčko,koreniny,vegetu a ešte vlažnú slaninku,dosálame opatrne.
Urobíme cesto ako na zemiakové placky,také redšie a na horúcom oleji vysmážame a vysmážame.....pekne do chrumkava.
Keď je všetko hotové a nevychytali to ostatní z taniera,tak môžeme zasadnúť a ochutnať.K tomu veľmi chutí biele vinko alebo pivo  a keď sú v domácnosti ešte neplnoletí tak aj horúci čajík.