Kantoráky s kapustou

Autor receptu: bambulka51

Je to sýte ,dobré jedlo.Môžete dať aj kompotové slivky.

4-6
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. O oškriabeme zemiaky ,nakrájame na jemno,necháme chvílu odstáť a prebytočnú vodu zlejeme.Pridáme vajce,trochu soli a podľa potreby hladkú múku.Najprv v mise ,potom na pomúčenej doske vypracujeme cesto(skúsime jeden knedlík uvariť ,keď sa rozvarí pridáme ešte múku).
  2. Zcesta utvoríme valček, zploštíme ho ,nakrájame na dieliky,nakladieme na ne slivky a utvoríme knedlíky.Varíme v mierne osolenej vode 6-8 min. ,po uvarení ich vyberieme a omastíme rozpusteným maslom,ocukrujeme,a jako prílohu dáme kapustu.
  3. Príprava kapusty" kyselú kapustu dáme dusiť na kúsku tuku.Keď je voda skoro vydusená a kapusta meká ,ochutíme cukrom,osolíme a prikyselíme octom,môžeme zaprášiť trochou hladkej múky.