Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom fotorecept

monda - bez fotkymonda, 28. mája 2014
Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept)
Foto: monda

Dnes som upiekla kakaový rez vo forme , ktorú niekedy používam aj na pečenie domáceho chleba . Nakoľko ma zaujal z varechy tvarohový Zobraziť celý popisDnes som upiekla kakaový rez vo forme , ktorú niekedy používam aj na pečenie domáceho chleba . Nakoľko ma zaujal z varechy tvarohový krém od Niahalko , http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-krem-/51771-recept.html , tak som vyskúšala tento krém ,ale len z polovičnej dávky. Výsledok - spokojnosť ako sa patrí .Naozaj je výnimočný ten krém a chutí veľmi fajnovo. Stálo to za vyskúšanie.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 dkg
18 dkg
0,5 dcl
4 PL
1 ks
3 ČL
Plnka:
1 ks
1 ks
1,5 bal.
250 g
1 ks
1 ks menší
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame prášk. cukor so žltkami. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Potom rozmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom , pridáme do cesta a zamiešame. Nakoniec tuhý sneh zľahka primiešame. Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto , ktoré uhladíme. Pečieme v elektric. trúbe na 180 stupňov 35 minút.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečený vyklopíme a necháme vychládnuť.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokým sa vychládne , tak si urobíme plnku - krém. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom elektric. šľahačom , tak aby bola hustá. Pridáme vanilkový puding bez varenia Olé, /ale len prášok, puding sa nevarí / potom vanilkový cukor a premiešame - nešľaháme šľahačom a tak isto pridáme aj jemný tvaroh , tiež len zamiešame nešľaháme elektr. šľahačom , aby sme mali všetko hladké a vznikne nám vynikajúci tvarohový krém.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychládnutý prerežeme vodorovne na 2 pláty.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Oba pláty naplníme plnkou. Na spodný plát narežeme kolieska banánov, ktoré poukladáme , tak ako je na obrázku . / necháme si trochu plnky aj na povrch ./

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz oba pláty spojíme a na chvíľu zaťažíme / napríklad knihou /. Najskôr som dala na vrch alobal a potom som položila veľkú knihu .

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch som ešte natrela plnku , ktorú som si odložila.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Povrch som pofrkala čokoládovou polevou .

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A teraz šup na stuhnutie do chladničky.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu je v reze.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Môžeme ho pokrájať aj na rovné rezy , alebo ako tortu.

    Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

monda
áno krém je vynikajúci ,ako som už napísala v úvode, odskúšaný zákusok , krém chutí fajnovo,, veľmi odporúčam, vyskúšajte :-))
jozka2
ten tvoj kolacik vyzera,ze je velmi dobre,dala by som si kusok.
babkamt
Páči sa mi krém, ktorý si použila. Použijem ho onedlho. Vnučka bude mať narodeniny.
denyany
Aj ja sa chystám na ten krém, tak o týždeň. Dúfam, že sa mi podarí, lebo s nevareným pudingom nemám žiadnu skúsenosť. Ale keď dodržím postup, hádam to bude dobre.
marienka44
@Monda , cez vikend sa chystám kolacik urobit. Zaujíma ma, aky je rozmer toho Tvojho plechu. Podobný mám aj ja. Alebo to upeciem v tortovej forme. Potrebujem vedieť plochu plechu na porovnanie s tort. formou. Ďakujem, pozdravujem,
sonulienka
Parádny koláčik a plnka nemá chybu, robím podobnú tvarohové sú vynikajúce. Aj mňa veru pokúša.
eliza7417
krém je výborný... ja ho robievam len so šľahačkou a šťavou z mandarínkového kompótu.. miešaním krásne zhustne.. vôbec sa netreba obávať..
izabella929
tvoje rezy vyzerajú báječne.-)a ja lovím v pamäti, že niečo podobné som už piekla...a bolo to vynikajúce...no tvarohová plnka je famózna v zákuskoch.-)
monda
@marienka44 - môj plech, teda tá forma má rozmery - 24 cm dlžka, výška je 7,5 cm a šírka 9,5 cm - ak budeš piecť v tortovej forme a nebude príliš veľká , a prekrojíš korpus len jedenkrát , myslím že ti bude stačiť len táto jedna dávka plnky , ako som ja mala. Ale ak budeš robiť veľkú tortu , teda myslím že ak máš väčšiu formu a budeš chcieť prerezať korpus na 2 časti , aby vznikli 3 pláty ,tak radšej odporúčam ti , aby si spravila 2 dávky plnky , ako ho tu pridala @Niahalko , podľa toho to urob - tu je link : varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-krem-/51771-recept.ht...
,
monda
A ďakujem pekne za všetky komentáre :-))
jamarlen
krémy milujem, aj tento sa mi páči, a dal by sa použiť aj ako "pribináčk - miláčik"-- len sa mi zdá, že škoda pridávať aj stužovač aj puding,,,nestuhlo by to aj bez stužovača?
monda
@jamarlen - neviem ti odpoveď dať či by stuhlo aj bez toho stužovača, nakoľko som tú plnku robila prvý krát . Ale možné je , že mohlo by to aj byť bez stužovača . Stalo sa mi aj to , že vždy som nemala stužovač do šľahačky a bola celkom fajn, stuhla.
steffik
Vyzerá fantasticky a určite aj tak chutí. Ukladám do KK. Len sa bojím jedného, čo keď doba pokročí tak, že to nielen uvidíme , ale to budeme mocť ochutnať. Ako potom budeme vyzerať !!!! Ťažko sa odoláva takýmto lákadlám.
babucka
DOBRE NA POHLAD,NA CHUT ESTE LEPSIE,prave sa ochutnava je to vynikajuca maskrta
nesi
vyskúšam v nedeľu máme rodinnú oslavu potom napíšem ako sa podarila a ako chutila
narciska
tento zákusok som robila je vynikajúci a to cesto jedna fantázia suprový




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia