Kakaový rez s vynikajúcim tvarohovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: monda

Dnes som upiekla kakaový rez vo forme , ktorú niekedy používam aj na pečenie domáceho chleba . Nakoľko ma zaujal z varechy tvarohový krém od Niahalko , http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-krem-/51771-recept.html , tak som vyskúšala tento krém ,ale len z polovičnej dávky. Výsledok - spokojnosť ako sa patrí .Naozaj je výnimočný ten krém a chutí veľmi fajnovo. Stálo to za vyskúšanie.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vymiešame prášk. cukor so žltkami. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Potom rozmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom , pridáme do cesta a zamiešame. Nakoniec tuhý sneh zľahka primiešame. Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto , ktoré uhladíme. Pečieme v elektric. trúbe na 180 stupňov 35 minút.
  2. Upečený vyklopíme a necháme vychládnuť.
  3. Pokým sa vychládne , tak si urobíme plnku - krém. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom elektric. šľahačom , tak aby bola hustá. Pridáme vanilkový puding bez varenia Olé, /ale len prášok, puding sa nevarí / potom vanilkový cukor a premiešame - nešľaháme šľahačom a tak isto pridáme aj jemný tvaroh , tiež len zamiešame nešľaháme elektr. šľahačom , aby sme mali všetko hladké a vznikne nám vynikajúci tvarohový krém.
  4. Vychládnutý prerežeme vodorovne na 2 pláty.
  5. Oba pláty naplníme plnkou. Na spodný plát narežeme kolieska banánov, ktoré poukladáme , tak ako je na obrázku . / necháme si trochu plnky aj na povrch ./
  6. Teraz oba pláty spojíme a na chvíľu zaťažíme / napríklad knihou /. Najskôr som dala na vrch alobal a potom som položila veľkú knihu .
  7. Na vrch som ešte natrela plnku , ktorú som si odložila.
  8. Povrch som pofrkala čokoládovou polevou .
  9. A teraz šup na stuhnutie do chladničky.
  10. A tu je v reze.
  11. Môžeme ho pokrájať aj na rovné rezy , alebo ako tortu.