Kakaový pečený hrnček

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016
Kakaový pečený hrnček
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
90 g
1 kopcovitá PL
60 ml
25 ml
80 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajce vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, čo trvá mixérom asi 3 – 4 minúty. Pridáme mlieko a olej. Primiešame aj múku, kakao a prášok do pečiva a cesto nalejeme do šálok do polovice. Naplnené šálky dáme do mikrovlnnej rúry zapnutej na maximum a necháme ich tam piecť asi 2 minúty.

  2. 2

    Koláč je výborný s malinami, jahodami a úplne najlepší s černicami alebo čučoriedkami. Odporúčame konzumovať koláč ešte teplý, pretože po ochladnutí rýchlo stvrdne.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
V mikrovlnke som este nikdy nepiekla, ale toto vyskusam.
Receptik poznam a tento si ukladam.Vzdy su ine gramaze surovin,tak vyskusam aj tento.Veru ked je doma clovek sam,taka rychlovka.A viem si to predstavit preliat aj jogurtom namiesto slahacky.