Kakaový pečený hrnček
Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celé vajce vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, čo trvá mixérom asi 3 – 4 minúty. Pridáme mlieko a olej. Primiešame aj múku, kakao a prášok do pečiva a cesto nalejeme do šálok do polovice. Naplnené šálky dáme do mikrovlnnej rúry zapnutej na maximum a necháme ich tam piecť asi 2 minúty.
- 2
Koláč je výborný s malinami, jahodami a úplne najlepší s černicami alebo čučoriedkami. Odporúčame konzumovať koláč ešte teplý, pretože po ochladnutí rýchlo stvrdne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja to robím v miske od Taperwarre-keď upečiem dvakrát korpusy-mám tortu..naplním..potriem..za pol hodiny bez pridaného tepla v byte z horúcej rúry..v lete využívam..vydržííí..dni..kým sa nezje..nikdy nestvrdol..
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-kuk-fuk/25906-recept.html...