Kakaový pečený hrnček

Kristína Svátek
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 28. júla 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kakaový pečený hrnčekFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 min
príprava
2 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
90 g
1 kopcovitá PL
60 ml
25 ml
80 g
1 ČL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Celé vajce vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, čo trvá mixérom asi 3 – 4 minúty. Pridáme mlieko a olej. Primiešame aj múku, kakao a prášok do pečiva a cesto nalejeme do šálok do polovice. Naplnené šálky dáme do mikrovlnnej rúry zapnutej na maximum a necháme ich tam piecť asi 2 minúty.

  2. 2

    Koláč je výborný s malinami, jahodami a úplne najlepší s černicami alebo čučoriedkami. Odporúčame konzumovať koláč ešte teplý, pretože po ochladnutí rýchlo stvrdne.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist