Kakaovo-tvarohová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept bábovky, vám určite bude chutiť.Je šťavnatá,nie veľmi sladká a hlavne rýchla.Vyskúšajte,myslím,že neoľutujete.Ku voňavej kávičke,ako stvorená.

20 minút
príprava
45 - 50 minút
na 200 - 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebné ingrediencie.
  2. Pretože príprava cesta a plnky je rýchla, najprv som si zapla el. trúbu na 200 stupňov, na vyhriatie. Maslom som si vytrela formu na pečenie bábovky a vysypala múkou.
  3. Cesto: Najprv som vyšľahala celé 3 vajíčka s cukrom do peny.
  4. Potom som pridala mlieko spolu s olejom a našľahala.
  5. Do múky som zamiešala prášok do pečiva a kakao. Postupne som pridala do našľahanej masy tieto ingrediencie. Premiešala som ich a spojila.
  6. Tu je už pripravené prvé tmavé cesto.
  7. Tvarohovú plnku si pripravíme tak, že spojíme všetky suroviny spolu.
  8. Do tortovej formy nalejeme polovicu tmavého cesta. Naň polejeme po častiach tvarohovú plnku a opäť nalejeme tmavé cesto. Hotovo. Trvá to spolu asi 15 - 20 minút. Vložíme do vyhriatej trúby na 200 0C na 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ešte 35 - 40 minút. Skúšku urobíme drevenou tyčinkou. Ak sa na ňu cesto nenalepí, tak je bábovka upečená.
  9. Upečená bábovka.
  10. Keď vychladne posypeme ju práškovým cukrom. Nesypeme na teplú bábovku cukor, lebo by nám od pary zvlhol.
  11. A tu už je výsledok chutnej bábovky.
  12. Určite si ju urobte. Je to opäť recept, ktorý ma potešil a budem ho rada robiť. Je rýchly, nie je náročný a hlavne chutný.