Použite kvalitné kakao (najlepšie bio a fairtrade) alebo karob. Obľúbený zdroj: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej
na 200 °C
Suroviny
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g (pomlieť) |
|
| 50 g (pomlieť) |
|
| 20 g (karob) |
|
| 70 g |
|
| 30 g |
|
| 350 ml |
|
| 1 ks (BIO) |
|
| 1 ks (BIO) |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 100 g (pomlieť) |
|
| 40 g (karob) |
|
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
| 2 ks BIO |
|
| 3 PL |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
V mise zmiešame najprv sypké suroviny, rozdrobíme margarín a pomocou "mlieka" urobíme polohusté a ľahko rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trošku viac mlieka. Cesto rozprestrieme na menší plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Kým chladne korpus, urobíme si krém - plnku. Najprv uvaríme na hustú kašu vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli - varíme asi 20 minút a neustále miešame. Nakoniec vmiešame "smotanu". Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (dáme ju priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť.
- 3
Kým chladne kaša, vyšľaháme margarín a cukor do peny, pridáme kakao (karob), opäť vyšľaháme a po častiach pridávame kašu v izbovej teplote (aby sa krém nezrazil).
- 4
Vychladnutý múčnik potrieme krémom a posypeme postrúhanou čokoládou alebo kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu