Kakaové rezy (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 2. novembra 2012

Použite kvalitné kakao (najlepšie bio a fairtrade) alebo karob. Obľúbený zdroj: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej

20 minút
na 200 °C

Suroviny

120 g
100 g
100 g (pomlieť)
50 g (pomlieť)
20 g (karob)
70 g
30 g
350 ml
1 ks (BIO)
1 ks (BIO)
Plnka:
200 g
100 g (pomlieť)
40 g (karob)
500 ml
100 g
2 ks BIO
3 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame najprv sypké suroviny, rozdrobíme margarín a pomocou "mlieka" urobíme polohusté a ľahko rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trošku viac mlieka. Cesto rozprestrieme na menší plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kým chladne korpus, urobíme si krém - plnku. Najprv uvaríme na hustú kašu vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli - varíme asi 20 minút a neustále miešame. Nakoniec vmiešame "smotanu". Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (dáme ju priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kým chladne kaša, vyšľaháme margarín a cukor do peny, pridáme kakao (karob), opäť vyšľaháme a po častiach pridávame kašu v izbovej teplote (aby sa krém nezrazil).

  4. 4

    Vychladnutý múčnik potrieme krémom a posypeme postrúhanou čokoládou alebo kokosom.

Diskusia k receptu

monnikka
toto sa mi páči.......a ďakujem za rady ohľadom zdravých rastlinných tukov
ovsenasusienka
vyzeraju uzasne zdravo :) mozem sa spytat, cim by som v nich mohla nahradit hrasku vanilku ? (aj neveganskou alternativou) diik
tedko
Rezy boli super chutili všetkým,vďaka za recept poprosím o pridanie ďaľších receptíkov.......................




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia