Foto: veganvidya
Použite kvalitné kakao (najlepšie bio a fairtrade) alebo karob. Obľúbený zdroj: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej
na 200 °C
Suroviny
120 g |
|
100 g |
|
100 g (pomlieť) |
|
50 g (pomlieť) |
|
20 g (karob) |
|
70 g |
|
30 g |
|
350 ml |
|
1 ks (BIO) |
|
1 ks (BIO) |
|
Plnka: | |
200 g |
|
100 g (pomlieť) |
|
40 g (karob) |
|
500 ml |
|
100 g |
|
2 ks BIO |
|
3 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame najprv sypké suroviny, rozdrobíme margarín a pomocou "mlieka" urobíme polohusté a ľahko rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trošku viac mlieka. Cesto rozprestrieme na menší plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Kým chladne korpus, urobíme si krém - plnku. Najprv uvaríme na hustú kašu vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli - varíme asi 20 minút a neustále miešame. Nakoniec vmiešame "smotanu". Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (dáme ju priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť.
- 3
Kým chladne kaša, vyšľaháme margarín a cukor do peny, pridáme kakao (karob), opäť vyšľaháme a po častiach pridávame kašu v izbovej teplote (aby sa krém nezrazil).
- 4
Vychladnutý múčnik potrieme krémom a posypeme postrúhanou čokoládou alebo kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu