Kakaové rezy (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Použite kvalitné kakao (najlepšie bio a fairtrade) alebo karob. Obľúbený zdroj: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. V mise zmiešame najprv sypké suroviny, rozdrobíme margarín a pomocou "mlieka" urobíme polohusté a ľahko rozotierateľné cesto. Ak je cesto tuhšie, pridáme trošku viac mlieka. Cesto rozprestrieme na menší plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 200 C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Kým chladne korpus, urobíme si krém - plnku. Najprv uvaríme na hustú kašu vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli - varíme asi 20 minút a neustále miešame. Nakoniec vmiešame "smotanu". Kašu zotrieme stierkou zo stien nádoby, prikryjeme fóliou (dáme ju priamo na kašu) a bez miešania necháme vychladnúť.
  3. Kým chladne kaša, vyšľaháme margarín a cukor do peny, pridáme kakao (karob), opäť vyšľaháme a po častiach pridávame kašu v izbovej teplote (aby sa krém nezrazil).
  4. Vychladnutý múčnik potrieme krémom a posypeme postrúhanou čokoládou alebo kokosom.