Kakaová piškóta s višňami

zorka - fotkazorka, 24. januára 2016
Kakaová piškóta s višňami
Foto: zorka

Dokonalý koláč na zimný večer.

35 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

210 g
150 g
1 ČL
6 ks
 štipka
300 g
350 g
2 bal. červené
3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vaječné bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha (sneh).

  2. 2

    K vaječným žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme do penista. Ku zmesi postupne zašľahávame 10 lyžíc teplej vody. Pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao a vytvoríme homogénnu zmes.

  3. 3

    K vaječnej zmesi jemne vmiešame sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy 20x30 cm (prípadne použijeme papier na pečenie). Korpus pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na piškótu roztrieme arašidový krém a rovnomerne ozdobíme višňami. Šťavu z višňového kompótu nariedime podľa potreby ocukríme a podľa návodu uvaríme želé. Vlažné želé vylejeme na višne a necháme stuhnúť.

  5. 5

    Hotový koláč nakrájame, prezentujeme a podávame ako luxusný dezert!

    Kakaová piškóta s višňami - obrázok 5

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
paradicka! akurat pozeram nejaky mlstny kolacik/zakusok na vyjedanie a padol mi do oka tvoj, zajtra hned vyskusam. Dakujem za inspiraciu :-)

Pridaj komentár k receptu: