Foto: zorka
Dokonalý koláč na zimný večer.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vaječné bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha (sneh).
- 2
K vaječným žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme do penista. Ku zmesi postupne zašľahávame 10 lyžíc teplej vody. Pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao a vytvoríme homogénnu zmes.
- 3
K vaječnej zmesi jemne vmiešame sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy 20x30 cm (prípadne použijeme papier na pečenie). Korpus pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 4
Na piškótu roztrieme arašidový krém a rovnomerne ozdobíme višňami. Šťavu z višňového kompótu nariedime podľa potreby ocukríme a podľa návodu uvaríme želé. Vlažné želé vylejeme na višne a necháme stuhnúť.
- 5
Hotový koláč nakrájame, prezentujeme a podávame ako luxusný dezert!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uz sa tesim...
Dakujem.