Kakaová piškóta s višňami
Autor receptu: zorka
Dokonalý koláč na zimný večer.
35 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Vaječné bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha (sneh).
- K vaječným žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme do penista. Ku zmesi postupne zašľahávame 10 lyžíc teplej vody. Pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao a vytvoríme homogénnu zmes.
- K vaječnej zmesi jemne vmiešame sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy 20x30 cm (prípadne použijeme papier na pečenie). Korpus pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Na piškótu roztrieme arašidový krém a rovnomerne ozdobíme višňami. Šťavu z višňového kompótu nariedime podľa potreby ocukríme a podľa návodu uvaríme želé. Vlažné želé vylejeme na višne a necháme stuhnúť.
- Hotový koláč nakrájame, prezentujeme a podávame ako luxusný dezert!