Kakaová piškóta s višňami

Autor receptu: zorka

Dokonalý koláč na zimný večer.

35 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vaječné bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha (sneh).
  2. K vaječným žĺtkom pridáme práškový cukor a vyšľaháme do penista. Ku zmesi postupne zašľahávame 10 lyžíc teplej vody. Pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao a vytvoríme homogénnu zmes.
  3. K vaječnej zmesi jemne vmiešame sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy 20x30 cm (prípadne použijeme papier na pečenie). Korpus pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Na piškótu roztrieme arašidový krém a rovnomerne ozdobíme višňami. Šťavu z višňového kompótu nariedime podľa potreby ocukríme a podľa návodu uvaríme želé. Vlažné želé vylejeme na višne a necháme stuhnúť.
  5. Hotový koláč nakrájame, prezentujeme a podávame ako luxusný dezert!