Kakaová nátierka z avokáda a sliviek
Autor receptu: mitzy
Raw plnka do palaciniek, lokší,
lievancov, buchiet, či zdravá
nátierka na vianočku. Vychádzam z obľúbeného receptu
na vegánsku Nutellu.
Postup
- Avokádo zbavíme šupky a jadra. Slivky namočíme na pol hodinu do vody. Orechy pomelieme, ak máme celé. Najlepšie sú lieskové alebo vlašské.
- Avokádo, slivky, kakao a orechy zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sirup agavé /alebo med/ a štipku soli. Zmixujeme na krém. Ak pridáme 10 sliviek, krém je viac cítiť po kakau, 15 sliviek je už chuť výraznejšia akoby "povidla". Výslednú zmes ochutnáme a poprípade doladíme ešte chute podľa nášho jazýčka.
- :) dobrú chuť!