Kakaová nátierka z avokáda a sliviek

Autor receptu: mitzy

Raw plnka do palaciniek, lokší, lievancov, buchiet, či zdravá nátierka na vianočku. Vychádzam z obľúbeného receptu na vegánsku Nutellu.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Avokádo zbavíme šupky a jadra. Slivky namočíme na pol hodinu do vody. Orechy pomelieme, ak máme celé. Najlepšie sú lieskové alebo vlašské.
  2. Avokádo, slivky, kakao a orechy zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sirup agavé /alebo med/ a štipku soli. Zmixujeme na krém. Ak pridáme 10 sliviek, krém je viac cítiť po kakau, 15 sliviek je už chuť výraznejšia akoby "povidla". Výslednú zmes ochutnáme a poprípade doladíme ešte chute podľa nášho jazýčka.
  3. :) dobrú chuť!