Kaiserschmarrn
Autor receptu: nessota
Vždy sa teším na lyžovačku do rakúskych Alp, tam robia Kaisersmarn v každej reštike. Dopĺňa energiu pri lyžovani.
Postup
- Hrozienka namočíme do rumu (ak dávame brusnice tie namočíme v jablkovom džúse).
- Vyšľaháme bielka. Do žĺtok pridáme pr. cukor a vanilkový cukor, to spolu vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko a múku, poriadne vyšľaháme. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka. Potom pridáme namočené hrozienka (bez rumu). Ak dávame brusnice pridáme ich bez džúsu a potom pridáme ešte trochu rumu pre chuť. Všetko premiešame.
- Na panvici roztopíme maslo, a robíme hrubšie "palacinky" (hrúbka cca. 1cm). Keď je palacinka už z jednej strany opečená, otočíme ju na druhú stranu a na panvici potrháme a tak dopečieme.
- Podávame poprášené s pr. cukrom, s jablkovým pyré a ozdobené čerstvým ovocím.