Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 14. augusta 2010
Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept)
Foto: sjuz

Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.

3
porcie
15 minút
príprava
170 cca minút
na 180, potom 150 °C

Suroviny

3 ks
3  PL
3  plátky
3  PL
3  strúčiky
1/2 ks
2  vetvičky
2  dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do kačacích stehien som urobila zárezy.

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si marinádu z cesnaku, čerstvej feferónky, čerstvého majoránu,zelerovej vňate a soli. Samozrejme som využila misky, ktoré som vyhrala tu, na Vareche:), krásne sa zišli:)!

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko som spolu na jemno nasekala, zaliala olivovým olejom a premiešala.

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Marinádu som riadne votrela do zárezov stehien a nechala ich pol hodinu odpočívať.

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Parmezán som nastrúhala a tiež jemne votrela do stehien.

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na stehná som poukladala plátky masla a všetko som podliala trochou vody - cca 1,5 dcl.

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäsko som prikryté piekla prvú pol hodinu na 180 st.C vo vyhriatej rúre na teplom vzduchu. Potom som teplotu znížila na 150 st. C a dopekala taktiež prikryté pomaly cca do dvoch hodín. Keď boli stehná mäkké, výpek som z pekáča vybrala skoro celý, len na dne som nechala vrstvu, a doliala som biele víno - cca 2 dcl. Odokryté som dopekala na 200 st. C na teplom vzduchu, kým sa neutvorila zlatá kôrka.

    Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
miška, ďakujem :)
inak - stále premýšľame, že kam...:)) - nevieme sa rozhodnúť, všade sa nájdu nejaké "proti"...a ďakujem za tvoje rady:)
To musi byt pochutka!Stehna su ukazkove a vsetko co si v recepte pouzila spolu velmi pasuje.Ten syr sa nestrati po tolkom peceni?Tusim by som ho pridala na stehna troska neskorsie ,nie hned na zaciatku,ale to je iba moj nazor(?!).
Mňaaaam a krásne foto, slinky tečú až, až, :-) Ja som včera kačenu dala do mlieka so soľou a idem robiť klasiku s kapustou, lokšami, knedľou, moooooc sa teším :-)
babav - tiež som na to myslela, s tým syrom - ale predstav si, že nezmizol, na moje prekvapenie:), no určite nič nepokazíš, ak pridáš ku koncu:)
Zase niečo nové a určite dobrééééé...Cítim tú vôňu a chuť až do PN sjuz.Určite vyskúšam mám kačacie prsia,ale to je jedno.
@sjuz už vidím ako si budeme oblizovať prsty , kosti si bude oblizovať náš Leon (bernský salašnícky) . Foto aj pre tých , čo nevedia čítať.! Mňamka s čerstvým chlebíkom , zeleninkou (paradajka,paprika ) :-))
jerica - my už ani tie kosti nemáme.....:) - naša Brita - NO - všetky pekne krásne s chuťou pochrúmala....:))
nádhera, vonia to až sem a určite toto jedlo pripravím, keď sa všetci vydovolenkujeme a budeme na obed celá rodina
@sjuz spravila som podľa tvojho receptu , v marináde som mala kuracie prsia , tiež maslo , syr , piekla na panvici , lebo prsia sú teplom rýchlo upečené , bola to mňamka , výborný recept , cesnak s bylinkami len tak rozvoniaval .
Upečené a musím pochváliť, je to ""jedlo bohov""!!! Len škoda že som nezohnal parmezán. Majorán som nemal čerstvý,ale aj sušený splnil svoj účel. Rozvoniavalo to až na chodbu. Bál som sa že prídu aj susedia pýtať...:-)

Pridaj komentár k receptu: