Juhoslovanský zákusok

Autor receptu: olinecka

Tento zákusok pečiem rada,lebo je krémovy a doma ho máme radi.

50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si 2 pláty listkoveho cesta.Potom upečieme tmavé cesto.Vajca a cukor vyšľahame do penista pridáme postupne kakao, muku a prašok do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech,ktory sme vystlali papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minut.
  2. Na plnku si uvaríme zlatý klas podľa návodu ,ale ku zlatému klasu primiešame aj 2 PL polohrubej múky ,aby bol krém hustý .Necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s praškovym cukrom do penista potom spojime uvareny krém s maslom .Takto pripravený krém si rozdelime na polovicu.Polovicu natrieme na prvý plat listkoveho cesta a dáme naň tmavé cesto.Zbytok plnky natrieme na tmavý plat cesta a zakryjeme listkovym cestom.
  3. Zákusok posypeme praškovym cukrom ,bohato !! Necháme postať a krajáme.Vynikajúci zákusok.Dobrú chuť.