Jordánska jahňacia roláda
Autor receptu: majulienka13
miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pomlete maso zmiesame s korenim a cerstvo pomletou petrzlenovou vnatou, pridame sol. Na kuse alobalu roztlacime mlete maso aby malo rozmer obdlznika, musi byt dostatocne siroke, nie prilis hrube ale ani tenke (robili by sa dierky a plnka by vytiekla).
- Plnka: Ako prvu vrstvu poukladame spenatove listy, potom syrove platky, sunkove platky, ako poslednu pridame nadrobno nakrajane feferonky. Roladu jemne zabalime. Skontrolujem, ci sa v nej nenachadzaju dierky, pekne urovname a ulozime na vymasteny plech.
- Pecieme v predhriatej rure pri 180C cca 45min. Ako prilohu podavam zemiakovu kasu s masielkom a troskou mlieka. Vyborna chut zarucena.
Recept je lahucky, moznost variacii je prakticky neobmedzena, plnku si mozete zvolit aku len chcece. Slanika, vajicko, kusky dusenej zeleniny....
Zelam dobru chyt