Jordánska jahňacia roláda

Autor receptu: majulienka13

miesto jahnacieho mlateho masa mozete pouzit aj hovadzie alebo bravcove

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pomlete maso zmiesame s korenim a cerstvo pomletou petrzlenovou vnatou, pridame sol. Na kuse alobalu roztlacime mlete maso aby malo rozmer obdlznika, musi byt dostatocne siroke, nie prilis hrube ale ani tenke (robili by sa dierky a plnka by vytiekla).
  2. Plnka: Ako prvu vrstvu poukladame spenatove listy, potom syrove platky, sunkove platky, ako poslednu pridame nadrobno nakrajane feferonky. Roladu jemne zabalime. Skontrolujem, ci sa v nej nenachadzaju dierky, pekne urovname a ulozime na vymasteny plech.
  3. Pecieme v predhriatej rure pri 180C cca 45min. Ako prilohu podavam zemiakovu kasu s masielkom a troskou mlieka. Vyborna chut zarucena. Recept je lahucky, moznost variacii je prakticky neobmedzena, plnku si mozete zvolit aku len chcece. Slanika, vajicko, kusky dusenej zeleniny.... Zelam dobru chyt