Jogurtový rez

mataliptak - fotkamataliptak, 2. októbra 2012

Suroviny

4 ks
4 pl
4 PL
1 ks
4 PL
1 PL
PLNKA:
700 gr
podla chuti
  dr. Oetker
  na pol litra
500 ml
5 PL




Postup

  1. 1

    Urobíme si piškotu zo 4 vajec . vyšlaháme bielka s cukrom na tuhý sneh , pridáme žltka , olej , múku s pdp a kakao . Dáme do tortovej formy a upečieme. Jogurt vymiešame s cukrom podla chuti , želatímu si rozpustíme v 100 ml vody a primiešame k jogurtu , hotový krém nalejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky , najlepšie nechať do druhého dna v chladničke . Na druhý den si urobíme tortové želé podla návodu a nalejeme na stuhnutý krém . Necháme chvilku stuhnúť a možeme krájať . Dobrú chuť :-)

  2. 2

    Niekto namietal , že zelená nie je pekná alebo , že prečo tá zelená tak v nedelu sme mali s oranžovou želatínou :-) tak prikladám foto , že želé sa dá urobiť aké chceme ... :-)

    Jogurtový rez  - obrázok 2
  3. 3

    A teraz bola červená ... :-)

    Jogurtový rez  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mataliptak
plnka je velmi dobrá a lahká ... a tá zelená preto , lebo moje deti chcú takú farbu :-D ale ved to je v podstate jedno aká farba ... :-)
medulienka122
máš pravdu, aj moje deti mali obdobie , keď chceli všetko zelené/ kiwi/, potom prišlo modré obdobie /šmolkovské/ atď...:-)))
veve
Jej, to je krásne farebné! Pekný koláčik a určite aj dobrý.
elekra
Mne sa tá "hrozná zelená" na tom reze veľmi páči ....
sneica
aky krasny rez...inac Matka tento kolacik by mi urcite nielen chutil ale aj sa mi velmy paci...zelena je moja najoblubenejsia farba...ukladam si
mataliptak
@sneica tak to som velmi rada a určite by ti chutil je velmi lahký a jemný ... moj stredný synček ho spapa pomaly celý a to na dva krát :-D
mataliptak
@domci4 vieš čo ja som to ešte s ovocím neskúšala , lebo moji chlapci to tak nechcú ale vyskúšaj a daj vedieť ... ale myslím , že tým nemožeš nič pokaziť :-)
domci4
dala by som malinky mamine :P aj na spodok na korpus aj na vrch po želatinku :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia