Jogurtová lahôdka bez mlieka

Autor receptu: dada777

Dezert pripravený z rastlinného pohánkového jogurtu, ktorý je vhodný pri laktózovej intolerancii a alergii na bielkoviny kravského mlieka, pre vegetariánov i vegánov. Pripraviť si ho však môžete aj z jogurtu z kravského mlieka. Vychladený výborne osvieži...

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Broskyňu vykôstkujeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s 2 polievkovými lyžicami pohánkového jogurtu. Dobre rozmixovanú zmes dáme do pohárov alebo misiek.
  2. 150g pohánkového jogurtu vyšľaháme s 2 plnými čajovými lyžičkami kakaa, trochu osladíme a opatrne navrstvíme na broskyňový jogurt.
  3. Jemne posypeme lúpanými konopnými semenami, ktoré rozdrvíme v mažiari a zmiešame s cukrom múčka podľa chuti. Dáme schladiť do chladničky a máme osviežujúci dezert. Dobrú chuť!