Jogurt s trstinovým (hnedým) cukrom

Autor receptu: archaa

Na tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak je, ak sa o nich môzeme takmer bezpracne postarat. Napríklad v priebehu prípravy vecere... Výsledok je geniálny :) Ved skúste...

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomaranc alebo citrón dobre umyte horúcou vodou, osuste a kôru nastrúhajte. Stavu z neho vytlacte. Pridajte to k jogurtu a asi 5 minút preslahajte elektrickým slahacom.
  2. Dno sklenených pohárov, v ktorých budete dezertík servírovat posypte hnedým cukrom a pokracujte vrstvou pripraveného jogurtu. Takto pokracujte, kým nespotrebujete jogurt aj cukor, ale posledná vrstva nech je z cukru.
  3. Odlozte do chladnicky na 2-3 hodiny, kým sa cukor nerozpustí.
  4. Pre viacerých hostí môzete tento dezert navrstvit do jednej väcsej sklenenej misy, stavu z pomaranca ci citróna môzete nahradit dokonca pomarancovým alebo citrónovým likérom, do jogurtu napríklad primiesat tvaroh ci mascarpone a hnedý cukor obohatit o sekané mandle ci krokant.