Foto: nazarboncuk
Hroznová melasa je skvelá vec. Keď ju skombinujeme s tahini pastou, dostaneme výborný "tahin pekmez" , troška nutelle podobný krém, ktorý sa podáva hlavne Zobraziť celý popisHroznová melasa je skvelá vec. Keď ju skombinujeme s tahini pastou, dostaneme výborný "tahin pekmez" , troška nutelle podobný krém, ktorý sa podáva hlavne na raňajky s pečivom, maslom či medom. Jednoduchý dezert získame aj s pomocou ricotty či tvarohu nasladko, pokvapkaná melasou a posypaná orieškami. Ponúkam vám inšpiráciu na jednoduchý dezert či raňajky.
porcia
príprava
Postup
-
1
Oriešky a sušené ovocie nasekáme nahrubo. Orechy sú najlepšie vlašské, ale samozrejme, ako komu chutí. Ja som tentokrát použila lieskovce.
-
2
Takto vyzerá melasa, ktorú som použila. Dá sa zohnať v obchodoch so zdravou výživou, orientálnych potravinách, či na internete. (pre rýpačov: kto chce, nájde spôsob, kto nechce, hľadá dôvod ;)
-
3
Chlieb nakrájame na malé kocky. Najlepší bude biely ("maďarský") chlieb, jeden, dva dni starý.
-
4
Chlieb polejeme bohato jogurtom, melasou a nakoniec posypeme orieškami a ovocím. Rýchle a zdravé maškrtenie raz-dva. :)
Diskusia k receptu