Jogurt s hroznovou melasou fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 26. júna 2012

Hroznová melasa je skvelá vec. Keď ju skombinujeme s tahini pastou, dostaneme výborný "tahin pekmez" , troška nutelle podobný krém, ktorý sa podáva hlavne Zobraziť celý popisHroznová melasa je skvelá vec. Keď ju skombinujeme s tahini pastou, dostaneme výborný "tahin pekmez" , troška nutelle podobný krém, ktorý sa podáva hlavne na raňajky s pečivom, maslom či medom. Jednoduchý dezert získame aj s pomocou ricotty či tvarohu nasladko, pokvapkaná melasou a posypaná orieškami. Ponúkam vám inšpiráciu na jednoduchý dezert či raňajky.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

200 ml
2 PL
1 PL nasekané
1 PL alebo iné ovocie
1 krajec alebo pečivo




Postup

  1. 1

    Oriešky a sušené ovocie nasekáme nahrubo. Orechy sú najlepšie vlašské, ale samozrejme, ako komu chutí. Ja som tentokrát použila lieskovce.

    Jogurt s hroznovou melasou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerá melasa, ktorú som použila. Dá sa zohnať v obchodoch so zdravou výživou, orientálnych potravinách, či na internete. (pre rýpačov: kto chce, nájde spôsob, kto nechce, hľadá dôvod ;)

    Jogurt s hroznovou melasou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chlieb nakrájame na malé kocky. Najlepší bude biely ("maďarský") chlieb, jeden, dva dni starý.

    Jogurt s hroznovou melasou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chlieb polejeme bohato jogurtom, melasou a nakoniec posypeme orieškami a ovocím. Rýchle a zdravé maškrtenie raz-dva. :)

    Jogurt s hroznovou melasou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cica2
ale mi robíš chúťky, rada by som ochutnala :-)
irenaw
ja veru chcem, pre mňa novinka, to ma baví a som zvedavá na chuť. trstinová melasa je už dlho moja verná kamoška a aj ostatné prírodné sladidlá :-)
rea1
mnam. uz od pohladu je to prudko jedle. a ked si namiesto susenych marhul predstavim nejake cerstve ovocie, pre mna napr. cierne ribezle, no, ako by povedala moja byvala kolegyna "až mi huba chlopoce". kupujem biely chlieb na schnutie a v sobotu mam ranajky ako oči. su recepty, po precitani ktorych sa dokazem nadchnut ako male decko. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia