Jogurt s hroznovou melasou (fotorecept)
	        Autor receptu: nazarboncuk
	         
	        
	        Hroznová melasa je skvelá vec. Keď ju skombinujeme s tahini pastou, dostaneme výborný "tahin pekmez" , troška nutelle podobný krém, ktorý sa podáva hlavne na raňajky s pečivom, maslom či medom. Jednoduchý dezert získame aj s pomocou ricotty či tvarohu nasladko, pokvapkaná melasou a posypaná orieškami. Ponúkam vám inšpiráciu na jednoduchý dezert či raňajky. 
Postup
- Oriešky a sušené ovocie nasekáme nahrubo. Orechy sú najlepšie vlašské, ale samozrejme, ako komu chutí. Ja som tentokrát použila lieskovce. 
 - Takto vyzerá melasa, ktorú som použila. Dá sa zohnať v obchodoch so zdravou výživou, orientálnych potravinách, či na internete. (pre rýpačov: kto chce, nájde spôsob, kto nechce, hľadá  dôvod ;)
 - Chlieb nakrájame na malé kocky. Najlepší bude biely ("maďarský") chlieb, jeden, dva dni starý. 
 - Chlieb polejeme bohato jogurtom, melasou a nakoniec posypeme orieškami a ovocím. Rýchle a zdravé maškrtenie raz-dva. :)