Foto: janger
Je to jednoducha, jemna rolada bez muky, s vybornou chutou. Priprava je lahka, mala by sa podarit kazdemu. Ma popraskany povrch, trosku to pripomina Zobraziť celý popisJe to jednoducha, jemna rolada bez muky, s vybornou chutou. Priprava je lahka, mala by sa podarit kazdemu. Ma popraskany povrch, trosku to pripomina vianocne polienko.
na 180 °C
Postup
-
1
Dame zohriat ruru na 180 stupnov (klasicka). Pekac (moj je 38x31cm) vystelieme papierom na pecenie.
- 2
Cokoladu rozpustime au bain-marie. Alebo opatrne v mikrovlnke. Nechame ju asi 15 minut vychladnut. Cokolada, ktoru som pouzila bola 55%-na. Myslim, ze od viacpercentnej by bolo cesto trochu suchsie.
- 3
Vajcia rozdelime na bielky a zltky. Bielky vymiesame na sneh. Ja robim sneh tak, ze zacnem miesat, potom pridam trosku z cukru a miesam dalej. Zltky dobre vymiesame s ostatnym cukrom do peny.
- 4
Do vymiesanych zltkov opatrne primiesame vareskou rozpustenu a mierne vychladnutu cokoladu. Velmi opatrne primiesame asi 2 velke lyzice snehu. Tym sa nam ta masa uz trochu nadlahci. Potom opatrne primiesame zbytok snehu.
- 5
Pridame preosiate kakao a velmi jemne ho zamiesame do cesta. Nalejeme to na plech. Rovnomerne rozotrieme.
- 6
Pecieme asi 20-25 minut. Nechame vychladnut na pekaci. Treba davat na to pozor.
- 7
Na pracovnu plochu dame papier na pecenie a poprasime ho praskovym cukrom. Ten cukor nam po zrolovani zvyrazni prasklinky na rolade. Upecene cesto vyklopime z pekaca spodnou castou hore. Papier opatrne stiahneme.
- 8
Do misky dame 2-3 PL lyzice mascarpone a rozmiesame to asi s 2 PL smotany. Ostatnu smotanu vyslahame. Cukor pridame podla chuti. Netreba to velmi sladit. Ja som dala asi 2PL vanilkoveho cukru. Do uslahanej smotany opatrne primiesame mascarpone. Ja som dala mascarpone len preto, ze som sa chcela poistit a slahacku trosku zahustit. Bala som sa, ze bude riedka a ze mi to dlho nevydrzi. Ale ak budete roladu hned podavat, tak uplne staci len slahacka, ani mascarpone nemusi byt. Natrieme na upecene, vychladnute cesto. Nie az uplne po okraje.
- 9
Na tej strane, odkial budeme rolovat spravime do cesta jemny zarez, taku ciaru. Ale opatrne, aby sme cesto neprerezali uplne. Tam, kde mame ten zarez, tak to opatrne zahneme a zacneme z tej strany rolovat. Pri rolovani si pomahame papierom, ktory je pod roladou.
- 10
Roladu prelozime spojom dolu na tanier. Mozeme podavat. Ak vyskusate, dufam, ze si pochutite tak, ako my.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
Srdečne pozdravujem ♥
Ahoj @dogagador , mozno to zalezi aj od velkosti plechu, aky pouzijes. Ja som sa pridrzala kucharskej knihy, roladu som piekla uz viackrat a boli sme spokojni. Ale mozem nabuduce vyskusat kratsie, ako radis. Rada si necham poradit. Dakujem. Ale recept je ozaj pohodovy ;-), vyborna, jednoducha roladka je to, maskrta :-).
Dakujem za recept.
Dakujem ti mockrat za komentar, @kucharka .
Som rada, ze si spokojna :-).
A dakujem aj za poznamku o dobe pecenia. Pripisem to aj k receptu.