Foto: pepiska2812
Je veľa receptov na bábovku, ale táto sa mi konečne vydarila :D Možno ju niekto vyskúša...
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Cukor a žĺtka spolu dobre vymiešame a postupne pridáme hladkú múku, prášok do pečiva, olej, vodu a opatrne pridáme vyšľahaný sneh.
- 2
Keď máme cesto hladko vymiešané, vylejeme ho do silikónovej formy. Ak chceme mat cesto dvojfarebne, ešte pred vyliatím si odoberieme časť cesta, do ktorého primiešame kakao. Takto pripravenú hmotu nalejeme striedavo do spodku silikónovej formy a na ňu pomaličky vylejeme ostatné cesto.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre asi pri 160° C - 170° C cca 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyklopíme.Ja som piekla v teflónovej forme a po upečení som hneď vyklápala.Pomôže,ak si dáte z vrchu formy mokrú vyžmýkanú utierku,dobre potrasiete a bábovka sa vám krásne vyklopí na tanier.Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi sa vrátim k smaltovanej.