Foto: svedka
Rychly,jednoduchy a nas oblubeny osviezujuci kolacik :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zo zmaknuteho masla,vajca,cukru,vanilkoveho cukru,muky a prasku do peciva si vymiesime jednotne cesto.Pomocou dlane ho opatrne poroztlacame na plech.
-
2
Nasypeme nan na kocky nakrajanu bud cerstvu alebo rozmrazenu rebarboru.Ak sa Vam zda prilis kysla,mozte vrch posypat este jednym vanilkovym cukrom.
-
3
Vlozime do vyhriatej rury.Pecieme pri 200 stupnoch-30minut. Okraje krasne skaramelizuju a su chrumkave.Necakajte nejake uhladne kusky,my tento kolacik naberame lyzicou,nakolko rebarbora pusti stavu,ktora sa zmiesa so vsetkymi ingredienciami v ceste a vytvori az kremovu konzistenciu a to je lahoda :) Podavat mozeme so slahackou,alebo vanilkovym kremom. Ja ho robim tak,ze si vyslaham zltka s vanilkovym cukrom a vanilkovym strukom,zvarim s mliekom,popripade zahustim trochou maizeny a do vychladnutej zmesi potom zamiesam este trochu sladkej smotany :) Dobru chut.
Diskusia k receptu