Jednoduchý rebarborový paj

svedka - fotkasvedka, 10. marca 2014
Jednoduchý rebarborový paj
Foto: svedka

Rychly,jednoduchy a nas oblubeny osviezujuci kolacik :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
100 g
2 dcl
2 dcl
1 ks
1 ks
400 g




Postup

  1. 1

    Zo zmaknuteho masla,vajca,cukru,vanilkoveho cukru,muky a prasku do peciva si vymiesime jednotne cesto.Pomocou dlane ho opatrne poroztlacame na plech.

    Jednoduchý rebarborový paj - obrázok 1
  2. 2

    Nasypeme nan na kocky nakrajanu bud cerstvu alebo rozmrazenu rebarboru.Ak sa Vam zda prilis kysla,mozte vrch posypat este jednym vanilkovym cukrom.

    Jednoduchý rebarborový paj - obrázok 2
  3. 3

    Vlozime do vyhriatej rury.Pecieme pri 200 stupnoch-30minut. Okraje krasne skaramelizuju a su chrumkave.Necakajte nejake uhladne kusky,my tento kolacik naberame lyzicou,nakolko rebarbora pusti stavu,ktora sa zmiesa so vsetkymi ingredienciami v ceste a vytvori az kremovu konzistenciu a to je lahoda :) Podavat mozeme so slahackou,alebo vanilkovym kremom. Ja ho robim tak,ze si vyslaham zltka s vanilkovym cukrom a vanilkovym strukom,zvarim s mliekom,popripade zahustim trochou maizeny a do vychladnutej zmesi potom zamiesam este trochu sladkej smotany :) Dobru chut.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Rebarborové koláče milujem,aj v kombinácii s jahodami alebo sladším ovocím,je to neskutočná lahôdka,až sa mi teraz slinky zbiehajú pri pomyslení...Zvykla som piecť maslovú piškótu s touto plnkou,s takýmto cestom nemám skúsenosť.To cesto sa prepečie,ked spomínaš to rozmočenie?možno nemá šancu.takéto cestá sa zvykli aj predpiecť trocha,alebo plnku udusiť zvlášť a potom bez zbytočnej šťavy tam dať.
svedka
Krämig rabarberpaj-originalne meno,cize kremovy paj :) rozmoci trochu a vznikne ta kremova konzistencia :) Ono ja tiez tak peciem z inych ovocnych,ze najprv predpeciem,ale toto cesto je prilis maslove.Skus,je to nieco ine,ale neskutocne .
frezia68
Alebo predpečiem,alebo posypem cesto orechami pod rebarboru(či pod tvaroh),ale tento niekedy vyskúšam pekne si opísala a narobila chute :-)
kukulienka71
Ahá,takže vlastne to má byť také:-)určite skúsim,už mám uložené,bodaj by už bola rebika!!!!
ftefan
môia kamajatka vyprava ze ie to dobri recepť tak viskusam :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia