Jednoduchý rebarborový paj

Autor receptu: svedka

Rychly,jednoduchy a nas oblubeny osviezujuci kolacik :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zo zmaknuteho masla,vajca,cukru,vanilkoveho cukru,muky a prasku do peciva si vymiesime jednotne cesto.Pomocou dlane ho opatrne poroztlacame na plech.
  2. Nasypeme nan na kocky nakrajanu bud cerstvu alebo rozmrazenu rebarboru.Ak sa Vam zda prilis kysla,mozte vrch posypat este jednym vanilkovym cukrom.
  3. Vlozime do vyhriatej rury.Pecieme pri 200 stupnoch-30minut. Okraje krasne skaramelizuju a su chrumkave.Necakajte nejake uhladne kusky,my tento kolacik naberame lyzicou,nakolko rebarbora pusti stavu,ktora sa zmiesa so vsetkymi ingredienciami v ceste a vytvori az kremovu konzistenciu a to je lahoda :) Podavat mozeme so slahackou,alebo vanilkovym kremom. Ja ho robim tak,ze si vyslaham zltka s vanilkovym cukrom a vanilkovym strukom,zvarim s mliekom,popripade zahustim trochou maizeny a do vychladnutej zmesi potom zamiesam este trochu sladkej smotany :) Dobru chut.