Tento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani iná. Netreba teda špeciálne piecť pre celiatika, pokojne ho môže Zobraziť celý popisTento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani iná. Netreba teda špeciálne piecť pre celiatika, pokojne ho môže konzumať celá rodina.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, vychladíme a prelisujeme, aebo najemno postrúhame. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zemiaky, orechy a rum, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov (sľahacou metlou).
- 2
Plech na pečenie vymastíme maslom, rozotrieme cesto a upečieme do ružova. Ešte horúci posypeme práškovým cukrom. Vychladnutý pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu