Jednoduchý bezlepkový zemiakový koláč

sovka62 - fotkasovka62, 12. decembra 2009

Tento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani iná. Netreba teda špeciálne piecť pre celiatika, pokojne ho môže Zobraziť celý popisTento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani iná. Netreba teda špeciálne piecť pre celiatika, pokojne ho môže konzumať celá rodina.

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

280 g
4 ks
140 g
80 g
2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, vychladíme a prelisujeme, aebo najemno postrúhame. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zemiaky, orechy a rum, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov (sľahacou metlou).

  2. 2

    Plech na pečenie vymastíme maslom, rozotrieme cesto a upečieme do ružova. Ešte horúci posypeme práškovým cukrom. Vychladnutý pokrájame.

Diskusia k receptu

moli
WOW!Vďaka za recept!Určite ho čoskoro upečiem, pre to že máme v rodine celiaka-manželovú sesternicu a vždy jej niečo upečiem, lebo ona nerada pečie!Tomuto sa určite poteší!A samozrejme nie len ona! :o)))
manka1
Hneď ako som tento recept našla, tak som ho vyskúšala. Trochu som sa bála, či tie zemiaky neurobia cesto také "hutné". Robila som z dvoch dávok, pred obedom. Do večera zostalo len 6 kúskov z veľkého plechu.(a to bol doma len manžel a syn). Malo to takú krásnu nadýchanú konzistenciu. Už som aj rozdala priateľkám. Ďakujem.
sovka62
Je to naozaj dobrý koláčik, som rada že chutil aj vám.
cinkla
Velmi sa nan tesim aj, pride celiak. navsteva - dievcatko a bude isto stastna , ze jeme vsetci to iste. Dakujem.
cinkla
... opravujem ---- za "aj " patri slovko " "ja " - takze : tesim sa aj ja z tohoto krasneho receptu
sovka62
Milá Cinkla, veľmi dúfam, že sa dievčatko poteší. Koláč síce pôvodne vznikol, aby sa ušetrila múka, lebo bola vzácnejšia ako zemiaky z vlastnej úrody, ale pre celiatika je vhodný a je naozaj chutný. Tak daj, prosím ťa, vedieť, ako to dopadlo.
modrykamen
A dobrý aj pre diabetikov, len polovicu cukru nahradiť práškovým sladidlom, a na vrch po upečení natrieť dia lekvár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia