Jednoduchý bezlepkový zemiakový koláč
Autor receptu: sovka62
Tento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani iná. Netreba teda špeciálne piecť pre celiatika, pokojne ho môže konzumať celá rodina.
8 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, vychladíme a prelisujeme, aebo najemno postrúhame. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zemiaky, orechy a rum, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov (sľahacou metlou).
- Plech na pečenie vymastíme maslom, rozotrieme cesto a upečieme do ružova. Ešte horúci posypeme práškovým cukrom. Vychladnutý pokrájame.