Jednoduchý bezlepkový zemiakový koláč

Autor receptu: sovka62

Tento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani iná. Netreba teda špeciálne piecť pre celiatika, pokojne ho môže konzumať celá rodina.

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, vychladíme a prelisujeme, aebo najemno postrúhame. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zemiaky, orechy a rum, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov (sľahacou metlou).
  2. Plech na pečenie vymastíme maslom, rozotrieme cesto a upečieme do ružova. Ešte horúci posypeme práškovým cukrom. Vychladnutý pokrájame.