Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip

eliniatko - fotkaeliniatko, 3. mája 2014
Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip
Foto: eliniatko

Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa hodí k zemiakom, plackám (zemiakovým, tekvicovým a pod.), Zobraziť celý popisTúto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa hodí k zemiakom, plackám (zemiakovým, tekvicovým a pod.), vyprážanému syru či k čomukoľvek, k čomu by ste si dali tatársku omáčku. Je omnoho menej kalorická, super jednoduchá, rýchla a zdravá, takže hor sa do toho :)

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 téglik
1 polovica
3-4 ks
podľa potreby
1 štipka




Postup

  1. 1

    Polovičku strednej cibuľky (kto má rád štipľavejšie, viac, kto štipľavé nemusí, menej) nastrúhame na jemnom struháku. Takisto nastrúhame aj sterilizované uhorky.

  2. 2

    V miske zmiešame kyslú smotanu, nastrúhanú cibuľku, nastrúhané uhorky, štipku čierneho korenia a lyžicu, dve, maximálne tri šťavy z nakladaných uhoriek (šťavy v ktorej boli naložené): množstvo záleží od vašek preferencie a tiež hustoty smotany - čím hustejšia smotana (viac percent tuku), tým viac šťavy môžme dať.

  3. 3

    Pekne premiešame, môžme prípadne ozdobiť čerstvou bylinkou (na obrázku mladá doma pestovaná rukola) a podávame (tu je so zemiakovými plackami).

    Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip - obrázok 3

Diskusia k receptu

sovka62
Tatársku omáčku nemusím vôbec, majonézu dva razy do roka, na Vianoce a Veľkú noc do šalátu. Inak sa obídem, nechutí mi to. Tá tvoja by mi asi chutila, ale cibuľu by som určite nestrúhala (ani nemlela, ani nemixovala), zmení chuť a potom mi je protivná. Takže omáčku vyskúšam, len tú cibuľu si radšej nadrobno pokrájam.
eliniatko
naozaj odporúčam vyskúšať, možno zmení chuť, ale práve nastrúhaná je v ňom najlepšia ;)
kimlo
Verim ze to chuti vyborne, sam som uz take veci vyskusal, ci zo smotany alebo bieleho jogurtu, ale na tatarku nedam dopustit a nic ju nenahradi...milujem ju, a ten co ju vynasiel by si zasluzil nobelovku za gastronomiu...:-)
luss44
presne takúto tatarku nám robievala voľakedy mama, len pridala aj horčicu a nič nestrúhala, krájala. Je ľahšia ako kupovaná majonézová.
aandulka
Túto "domácu tatarku" robím už roky,uhorku strúham a cibuľku nadrobnúčko nakrájam a používam tiež obyčajnú horčicu a trošku práš.cukru, každému podľa jeho chuti. Je oveľa ľahšia ako majonézová a moji stravníci ju majú radšej, lebo si jej môžu dopriať viac bez výčitiek svedomia.
janamaria
ja
dodavam aj troska Worcester sos,doda prijemnu chut.niekedy dam aj strucik nasuchaneho cesnaku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia