Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip
Foto: eliniatko
Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa hodí k zemiakom, plackám (zemiakovým, tekvicovým a pod.), Zobraziť celý popisTúto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa hodí k zemiakom, plackám (zemiakovým, tekvicovým a pod.), vyprážanému syru či k čomukoľvek, k čomu by ste si dali tatársku omáčku. Je omnoho menej kalorická, super jednoduchá, rýchla a zdravá, takže hor sa do toho :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Polovičku strednej cibuľky (kto má rád štipľavejšie, viac, kto štipľavé nemusí, menej) nastrúhame na jemnom struháku. Takisto nastrúhame aj sterilizované uhorky.
- 2
V miske zmiešame kyslú smotanu, nastrúhanú cibuľku, nastrúhané uhorky, štipku čierneho korenia a lyžicu, dve, maximálne tri šťavy z nakladaných uhoriek (šťavy v ktorej boli naložené): množstvo záleží od vašek preferencie a tiež hustoty smotany - čím hustejšia smotana (viac percent tuku), tým viac šťavy môžme dať.
- 3
Pekne premiešame, môžme prípadne ozdobiť čerstvou bylinkou (na obrázku mladá doma pestovaná rukola) a podávame (tu je so zemiakovými plackami).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dodavam aj troska Worcester sos,doda prijemnu chut.niekedy dam aj strucik nasuchaneho cesnaku.