Jednoduchá bublanina fotorecept
Foto: anazuz16
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Celé vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny (musí prestať počuť cukor v miske a pena znásobí svoj objem). V prípade, že do bublaniny budeme používať ovocie ako jablko alebo hruška, môžeme použiť aj 1 škoricový cukor.
-
2
Do tejto vyšľahanej peny pridáme múku, olej, mlieko a prášok do pečiva.
- 3
Šľaháme do doby, kým nevznikne krásna lesklá masa cesta, v ktorej sa tvoria bublinky.
- 4
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech (sypem polohrubou múkou), pridáme ľubovoľné ovocie, ja som pridala višne.
- 5
Pečieme na 160 stupňoch s ventilátorom cca 30 až 40 minút. Upečenú bublanina posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu