Ovocný koláč
Ovocný koláč

Jednoduchá bublanina fotorecept

anazuz16 - fotkaanazuz16, 21. októbra 2024
Jednoduchá bublanina (fotorecept)
Foto: anazuz16
20
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
2 bal.
4 ks
500 g
200 ml
300 ml
1 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Celé vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny (musí prestať počuť cukor v miske a pena znásobí svoj objem). V prípade, že do bublaniny budeme používať ovocie ako jablko alebo hruška, môžeme použiť aj 1 škoricový cukor.

    Jednoduchá bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tejto vyšľahanej peny pridáme múku, olej, mlieko a prášok do pečiva.

  3. 3

    Šľaháme do doby, kým nevznikne krásna lesklá masa cesta, v ktorej sa tvoria bublinky.

    Jednoduchá bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech (sypem polohrubou múkou), pridáme ľubovoľné ovocie, ja som pridala višne.

  5. 5

    Pečieme na 160 stupňoch s ventilátorom cca 30 až 40 minút. Upečenú bublanina posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.

    Jednoduchá bublanina (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia