Ovocný koláč

Jednoduchá bublanina (fotorecept)

Autor receptu: anazuz16

20
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Celé vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny (musí prestať počuť cukor v miske a pena znásobí svoj objem). V prípade, že do bublaniny budeme používať ovocie ako jablko alebo hruška, môžeme použiť aj 1 škoricový cukor.
  2. Do tejto vyšľahanej peny pridáme múku, olej, mlieko a prášok do pečiva.
  3. Šľaháme do doby, kým nevznikne krásna lesklá masa cesta, v ktorej sa tvoria bublinky.
  4. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech (sypem polohrubou múkou), pridáme ľubovoľné ovocie, ja som pridala višne.
  5. Pečieme na 160 stupňoch s ventilátorom cca 30 až 40 minút. Upečenú bublanina posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.