Ovocný koláč
Jednoduchá bublanina (fotorecept)
Autor receptu: anazuz16
20 porcií |
20 minút príprava |
30-40 minút na 160 °C |
Postup- Celé vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny (musí prestať počuť cukor v miske a pena znásobí svoj objem). V prípade, že do bublaniny budeme používať ovocie ako jablko alebo hruška, môžeme použiť aj 1 škoricový cukor.
- Do tejto vyšľahanej peny pridáme múku, olej, mlieko a prášok do pečiva.
- Šľaháme do doby, kým nevznikne krásna lesklá masa cesta, v ktorej sa tvoria bublinky.
- Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech (sypem polohrubou múkou), pridáme ľubovoľné ovocie, ja som pridala višne.
- Pečieme na 160 stupňoch s ventilátorom cca 30 až 40 minút. Upečenú bublanina posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
|