Jarný lososový šalát
Autor receptu: zuzu91
Tento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na
železo a vitamín B. Údený losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a varené vajíčko je zase zdrojom proteínov.
Jablčný ocot je prospešný pre znižovanie cholesterolu, je vhodný pri diéte a taktiež napomáha nášmu tráveniu.
Vynikajúcou prísadou je aj ľanový olej, ktorý je spomedzi všetkých tukov na trhu práve ten najzdravší a pôsobí ako
skvelá prevencia pred vznikom rakoviny.
Postup
- Poľný šalát a paradajky dôkladne opláchneme. Cherry paradajky nakrájame na polovičky a červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Lososa si takisto nakrájame na menšie kúsky a vmiešame do šalátu. Pridáme asi 1 polievkovú lyžicu jablčného octu a olivový olej s ľanovým olejom podľa chuti. Jemne posypeme sušeným cesnakom a šalát dôkladne premiešame.
- Servírujeme s vajíčkom ktoré prekrojíme na polovicu a s kúskom špaldovej bagety na zasýtenie.