Jarný broskyňový koláč

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
25 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 170 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 150 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút
  3. Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
  4. Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
  5. Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.
  6. <b>TIP:</b> Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou.