Jarný broskyňový koláč
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
30 minút príprava |
25 minút na 150-170 °C |
Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
- Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 170 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 150 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 3<br /><br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
- Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
- Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.
- <b>TIP:</b> Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou.
|