Foto: anija1926
Keďže nemám rada tvaroh, musela som si pospájať viac receptov dokopy a vzniklo mi niečo naozaj osviežujúce.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
Náplň: | |
200 ml rastlinná |
|
200 ml |
|
300 g |
|
4-5 ks |
|
Ozdoba: | |
1 ks |
|
400 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Bielka si vyšľaháme do tuhého snehu. Ďalej si vyšľaháme žĺtka s cukrom dopenista. Pridáme olej, vodu a polohrubú muku s práškom do pečiva. Keď toto všetko budeme mať vyšľahané pridáme sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta.
- 2
Po vychladnutí korpusu si spravíme náplň. Vyšľaháme si šľahačku v osobitnej miske. V druhej miske si vyšľaháme práškový cukor s kyslou smotanou. Šľahačku jemne vmiešame do masy práškového cukru a kyslej smotany. Celú túto zmes dáme na vychladnutý korpus. A dáme do chladničky aby to stuhlo.
- 3
Po 1 - 2 hodinách poukladáme nakrájané kivi (hrúbka ľubovoľná). Ozdobu si spravíme tak, že zlatý klas, vodu a cukor dáme prevariť na šporák. Keď začne vrieť, dáme nabok a pomaly prisypávame šumienku. Šumienku dávame podľa chuti. Môže sa dať hrniec s polevou do vodného kúpeľa, ale ja som ju občas premiešala a na koláč dávala letnú. Celú tortu je potrebné dať na pár hodín do chladničky. Tortová forma veľkosti 26 -27 cm.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu