Jalapeño (chilli) chuťovka

Autor receptu: honestka

Je to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka lahodka, ktora sa tu teraz predava uz aj zmrazena v pripade, ked potrebujeme rychle nieco servirovat necakanym hostom.

20
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C °C

Postup

  1. Jalapeño chili papricky umyjeme v celosti, potom ocistime, rozpolime a vyberieme semiacka pricom pouzijeme ochranne rukavice, lebo velmi stipu. Syry zmiesame tak, aby sa dali pekne naplnit polovicky papriciek. Takto pripravene chili omotame na tenko nakrajanou slaninkou (aj udena je bezva!), pripadme koreniny ak potrebne, poukladame na plech, ktory si vylozime papierom na pecenie, alobalom alebo SILpat (kvoli cisteniu) a dame zapiect na 15 minut - alebo kym je slanika nie pekne priskvarena a syr bubla...
  2. Potm ich prelozime na servirovacu misu, nechame ochladnut (tu POZOR - aj ked velmi lakave-nedovolte nikomu jest ich horuce, lebo si popali jazyk horucim syrom!) a pozerame jeden na druheho co to s kym urobi, hehe...
  3. Mozu sa aj GRILOVAT. Su ozaj mnamky!