Jahodový topping
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú
zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.
Ako stvorené pre zmrzlinové poháre a dezerty
5 pohárov po 500ml porcií |
25 minút príprava |
Postup
- Jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.
- Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a Super želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!