Jahodový krémeš

Autor receptu: majsterka

Jahodová sezońa je fantastická ,záhrada rozvoňaná jahodami,vstúpite na záhon a očarí vás rubínová krása plodov .Ale pozor má to aj svoje úskalia.Pýtate sa aké?Komárie potvory vám znepríjemnia pobyt na tomto záhone a tak hľadáte prvú pomoc v podobe octu,bieleho vína alebo fenistilu. Nechcela som však znepríjemniť zážitok z oberania jahôd a tak prikladám náplast na štípance vo forme jahodového krémeša

Postup

  1. Lístkové cesto rezdelíme na polovicu,vyvaľkáme a upečieme.Pred pečením popicháme,aby sa nenadulo.Spodný plát upečeného cesta polejeme roztopenou čokoládovou polevou.Jahodový puding rozmiešame v studenej vode,pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustý krém.Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom,pridáme citronovú šťavu a vmiešame do horúceho pudingu.Premiešame a pridáme rozpustenú želatínu a umyté na štvrťky pokrájané jahody.
  2. Jahodový krém dáme na plát poliaty čokoládovou polevou, na to dáme sladenú šľahačku pripravenú podľa návodu.Na takto pripravený múčnik dáme upečený,na štvorce pokrájaný druhý plát lístkového cesta,posypeme práškovým cukrom a necháme vychladiť.