Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone

varimeinak - fotkavarimeinak, 17. júla 2013

Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu..... tak prečo si nepripraviť chutný letný dezert z jahôd ?! Prvým a veľmi dôležitým krokom je kúpiť si dobré jahody, nie tie z Tesca (alebo iného super obchodu), ktoré sú nádherne červené, ale kyslé ako ..... Tento jednoduchý osviežujúci dezert si pozrite prostredníctvom videa z našej produkcie a ďalšie vysvetlivky nájdete v popise dole v recepte. Tak už len dobrú chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

1 kg
250 ml
1 lyžička
2 lyžičky
pár

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahody očistíme od stopiek a umyjeme pod tečúcou vodou.

  2. 2

    Do hrnca dáme asi 1 šálku vody a 1/2 šálky cukru. (ak chcete viac pridajte viac, ale dodržte pomer). Necháme variť kým sa nám voda nezredukuje. Práve vo chvíli, keď nám to začne meniť farbu na zlatohnedú a má to konzistenciu tuhšieho sirupu, tak máme karamel hotový.

  3. 3

    Jahody napicháme na špilky, alebo na hrubé stonky očisteného rozmarínu.

  4. 4

    Mascarpone rozmiešame s cukrom (každý si pridajte toľko cukru ako máte radi) do hladka. pridáme šťavu z 1/2 citróna a nasekaný rozmarín. Poriadne premiešame a dáme na pár minút schladiť.

  5. 5

    Naším karamelom polejeme jahody a podávame s vychladenou zmesou z mascarpone. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

eviana
Joooj... jahody milujem a toto síce neviem prečo kebab, ale inak môže byť skvelé... veru ochutnala by som rada :)
archaa
@eviana : predpokladám, že preto sa volá kebab, pretože sú napichané jahody na špajli...ale určite je to skvelé :)