Foto: adkas
Jednoducho povedane vyborny zakusok. Jednoduchy na pripravu a chutovo vyborny. Jemnu piskotu pokryva jahodova plnka, Zobraziť celý popisJednoducho povedane vyborny zakusok. Jednoduchy na pripravu a chutovo vyborny. Jemnu piskotu pokryva jahodova plnka, ktora je velmi osviezujuca. Vsetko schovane pod bielou prikryvkou zo slahacky. Zakusok skvele vyzera a rovnako skvele chuti. Najlepsie dobre schladeny. z chladnicky. Recept mam od kolegyne a ona od.... atd.. atd. ..... :) Vrele doporucujem vyskusat .....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
Na jahodovú plnku: | |
2 ks (cca 400 ml) |
|
3 ks (krémový prášok) |
|
3 PL |
|
100 ml (príp. voda, ak je potrebné) |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
Na ozdobu: | |
500 ml |
|
|
Postup
-
1
Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
-
2
Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov.
-
3
Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Plech vo velkosti 30x40 cm. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 20 minut. Kontrola spajlou. Cesto nechame vychladnut.
-
4
Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml. Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, kryst. cukor ( mnozstvo cukru si prisposobte podla seba} , rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut.
-
5
Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit.
-
6
Slahackovu smotanu vyslahame ( ja som pridala aj 1 PL praskoveho cukru) a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy ( kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.
-
7
Najlepsie chuti dobre schladeny z chladnicky : )
Si ozajstná šikulka.
1*