Foto: ancicka
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z celých vajec a pr. cukru vyšľaháme tak, aby sa znásobil objem. otom zľahká zamiešame metličkou múku zmiešanú s kypriacim práškom a piškotové cesto vylejeme na plech, vyložený papierom na pečenie. Upečieme. Piškotu necháme vychladiť.
-
2
Uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov a cukru, do uvareného pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí a vstrebe do pudingu. Potom puding necháme za občasného miešania vychladiť.
-
3
Do vychladeného zamiešame pochuťkovú smotanu.
-
4
Z korpusu odstraníme papier, naň poukladáme štvrťky jahôd, pocukrujeme, aby pustili šťavičku. Ak chceme, aby korpus bol šťavnatý, môžme pokvapkať sirupom.
-
5
Na jahody navrsrvíme a rovnomerne rozotrieme plnku a dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Nakoniec vyšľháme smotanu so stužovačom
-
7
a navrstvíme na plnku.
-
8
Šľahačku posýpeme čokoládovou ryžou a koláč dáme stuhnúť do chladničky.
-
9
Potom koláč pokrájame a ozdobíme jahôdkou.Dobrú chuť.
Šikulka si jednoznačne.
Vdaka za nahliadnutie rcp a za komentíky.
je výborný, stojí za 5*