Jahodové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

20
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z celých vajec a pr. cukru vyšľaháme tak, aby sa znásobil objem. otom zľahká zamiešame metličkou múku zmiešanú s kypriacim práškom a piškotové cesto vylejeme na plech, vyložený papierom na pečenie. Upečieme. Piškotu necháme vychladiť.
  2. Uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov a cukru, do uvareného pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí a vstrebe do pudingu. Potom puding necháme za občasného miešania vychladiť.
  3. Do vychladeného zamiešame pochuťkovú smotanu.
  4. Z korpusu odstraníme papier, naň poukladáme štvrťky jahôd, pocukrujeme, aby pustili šťavičku. Ak chceme, aby korpus bol šťavnatý, môžme pokvapkať sirupom.
  5. Na jahody navrsrvíme a rovnomerne rozotrieme plnku a dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Nakoniec vyšľháme smotanu so stužovačom
  7. a navrstvíme na plnku.
  8. Šľahačku posýpeme čokoládovou ryžou a koláč dáme stuhnúť do chladničky.
  9. Potom koláč pokrájame a ozdobíme jahôdkou.Dobrú chuť.