Jahodové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
20 porcií |
45 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup- Z celých vajec a pr. cukru vyšľaháme tak, aby sa znásobil objem. otom zľahká zamiešame metličkou múku zmiešanú s kypriacim práškom a piškotové cesto vylejeme na plech, vyložený papierom na pečenie. Upečieme. Piškotu necháme vychladiť.
- Uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov a cukru, do uvareného pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí a vstrebe do pudingu. Potom puding necháme za občasného miešania vychladiť.
- Do vychladeného zamiešame pochuťkovú smotanu.
- Z korpusu odstraníme papier, naň poukladáme štvrťky jahôd, pocukrujeme, aby pustili šťavičku. Ak chceme, aby korpus bol šťavnatý, môžme pokvapkať sirupom.
- Na jahody navrsrvíme a rovnomerne rozotrieme plnku a dáme do chladničky stuhnúť.
- Nakoniec vyšľháme smotanu so stužovačom
- a navrstvíme na plnku.
- Šľahačku posýpeme čokoládovou ryžou a koláč dáme stuhnúť do chladničky.
- Potom koláč pokrájame a ozdobíme jahôdkou.Dobrú chuť.
|