Foto: yogicek
Keď sa tu už blbne z jahodami, tak nech poriadne. Kto má rád sladké raňajky, tak prikladám jednoduchý recept na jahodové hrebienky.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vymiesime si cesto. Suroviny a množstvo na kysnuté cesto som použil z receptu @luss44. Cesto je vynikajúce. Ďakujem. http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-a-skoricove-osie-hniezda/41471-recept.html
-
2
Cesto necháme vykysnúť. Mne v tej horúčave kyslo 40 minút a musel som zatvárať okná a dvere aby mi nezdrhlo.
-
3
Pokiaľ nám kysne cesto, tak si umyjeme jahody a necháme odkvapkať.
-
4
Do kyslej smotany zamiešame vanilkový cukor. Ja som použil Zero cukor.
-
5
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 3mm. Rádielkom rozkrájame na obdĺžničky.
-
6
Na jednej polovici obdĺžnička urobíme rádielkom zárezy. Na druhú polovicu dáme trochu kyslej smotany a na smotanu kúsky jahôd. Narezanú časť obdĺžnika prehneme na jahody a po okrajoch postláčame.
-
7
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom.
-
8
Pečieme v rúre rozohriatej na 200°C, cca 20-25min. spodný a horný ohrev, cca 15min. teplý vzduch. V rúre ešte pekne narástli. Lepšia zábava než pozerať TV.
-
9
Upečené vyberieme a necháme vychladnúť. Nedočkavcov upozorňujem na možné bolesti zažívacieho traktu, pokiaľ ich budú jesť teplé.
-
10
Z tohoto množstva mi vyšlo 36ks hrebienkov. Dobrú chuť.
Si milá ale Tvoju ponuku musím odmietnuť. Ja už som zadaný. Nezostáva Ti nič iné ako si ich urobiť. Ale teší ma, že sa ti páčia. Ďakujem. Pekný deň.