Jahodová torta

Autor receptu: dadush

Bola jahodová sezóna a ja som mala chuť na niečo sladké a rýchle tak som si vymyslela jahodovú tortu.

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu korpusu má každý svoj overený recept, preto nenútim nikoho aby postupoval podľa toho môjho. Žĺtka s cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtok pridáme hladkú múku s kypriacim práškom premiešame lopatkou/vareškou. Postupne pridávame vyšlahané bielka. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do zlatista, ja som piekla pri 250stupňoch cca 20 min.
  2. Pri čakaní kým nám upečený korpus vychladne si môžeme pripraviť želatínu podľa návodu.
  3. Vychladnutý korpus prerežeme na polovičku. Spodnú polku natrieme džemom (ja som použila višnovo-marhuľový), zakryjeme vrchnou polkou, na ktorú taktiež natrieme džem. Poukladáme jahody, ktoré si rozpolíme, zalejeme želatínou a dáme stuhnúť do chladu.
  4. Ledva som stihla aspoň takúto fotku spraviť, keďže u nás nikdy nič dlho nevydrží. Spravíme si kávičku a môžeme papať. Dobrú chuť :-)