Jahodová torta
Autor receptu: dadush
Bola jahodová sezóna a ja som mala chuť na niečo sladké a rýchle tak som si vymyslela jahodovú tortu.
Postup
- Na prípravu korpusu má každý svoj overený recept, preto nenútim nikoho aby postupoval podľa toho môjho.
Žĺtka s cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtok pridáme hladkú múku s kypriacim práškom premiešame lopatkou/vareškou. Postupne pridávame vyšlahané bielka. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do zlatista, ja som piekla pri 250stupňoch cca 20 min.
- Pri čakaní kým nám upečený korpus vychladne si môžeme pripraviť želatínu podľa návodu.
- Vychladnutý korpus prerežeme na polovičku. Spodnú polku natrieme džemom (ja som použila višnovo-marhuľový), zakryjeme vrchnou polkou, na ktorú taktiež natrieme džem. Poukladáme jahody, ktoré si rozpolíme, zalejeme želatínou a dáme stuhnúť do chladu.
- Ledva som stihla aspoň takúto fotku spraviť, keďže u nás nikdy nič dlho nevydrží.
Spravíme si kávičku a môžeme papať.
Dobrú chuť :-)