Jahodová torta

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180° C. Vymiešajte tuk maslová príchuť s vanilkovým cukrom, potom pridajte po jednom žĺtky. Nakoniec do zmesi pridajte smotanu a dobre premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a vyšľahajte si bielky do tuha. Pridajte múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešajte a nakoniec pridajte bielkový sneh. Cesto vylejte na vopred vymastený a vysypaný plech alebo do koláčovej formy.
  2. Pečte asi hodinu a potom nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte jahody – umyte a rozpoľte ich, potom ich postupne klaďte na korpus a nakoniec zalejte želatínou. Tortu vložte do chladničky, aby želatína stuhla. Potom môžete podávať a dozdobiť šľahačkou.