Jahodová roláda (fotorecept)

Jahodová roláda (fotorecept)
Foto: cica2
cica2Cica2, 45 ročná žena, recept pridala: 18. mája 2011 14:01Ďalšie jej recepty

Pre milovníkov jahôd a tvarohu ;-)....jednoduchá a rýchla príprava. Zvyknem to robiť aj ako koláč, na upečené cesto poukladám jahody (alebo môžu byť aj čerstvé marhule) a na ovocie natriem túto plnku a polejem čokoládovou polevou.

Suroviny

20-25
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Potrebné suroviny.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 1

2

Celé vajcia s práškovým cukrom vyšlaháme do penista.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme postrúhanú citronovú kôru a troška citr. šťavy (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 3

4

Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a dobre premiešame.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 4

5

Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynovú, tak radšej pomaly)
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 5

6

Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šlahačkovú smotanu ( ja som dávala 33%)
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 6

7

Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 7

8

Zvinieme a necháme vychladnúť.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 8

9

Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 9

10

Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme.
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 10

11

Dobrú chuť!!!
Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • morenajea, 18. mája 2011 o 15:42
    krásne žltučké cesto, asi kvalitné vajíčka :) moc pekný recept


  • 3sandra3, 18. mája 2011 o 15:49
    prekrásna roládka,,, aaa začínajú nám jahôdkové recepty,,, mňam


  • marcy, 18. mája 2011 o 15:50
    veľmi lákavá dobrota,to ja môžem.... chystám sa robiť roládu,no vždy čakáme niekoho z rodiny :)....potom upečiem plát s menším počtom vajíčok,väčším množstvom múky :o) aby sa ušlo všetkým...takto som spokojná


  • elantra, 18. mája 2011 o 16:12
    vyzera velmi suprovo, uz sa tesim na sezonu jahod :)


  • babkamt, 18. mája 2011 o 16:13
    roláda je vdˇačný koláčik,je rýchlo upečená,dá sa rôzne plniť,tá tvoja vyzerá super,pošli mi prosím ťa kúsok,mám ešte v chladničke tiramisu,ale dala by som si aj z tvojej roládky,prídˇna kávičku,vymeníme si svoje výtvory,


  • kucharronald, 18. mája 2011 o 17:33
    Pekný recept, pekný fotopostup :) Zvyknem robiť, ale banánovú :)


  • sladkacokolada, 18. mája 2011 o 17:54
    vyzerá dobre a tých motýlikov cukrových som už u teba videla, aj som ten kolačik robila:)


  • janger, 18. mája 2011 o 18:26
    Roladka ako obrazok! Krasne zltucke cesto.


  • cica2, 18. mája 2011 o 18:57
    velmi pekne všetkým ďakujem, teším sa že sa vám môj recept páči:)) Sú to domáce vajíčka @babkamt , ok to beriem, ďakujem za pozvanie :)) tiramisu som ešte nerobila ale už som ho jedla a dala by som si aj teraz, je to tiež výborný koláčik @kucharronald , tiež robievam banánovú » varecha.pravda.sk/recepty/bananova-rolada-fotorecept/1349...
    @sladkacokolada , áno, tých motýľov som použila na ten koláč s kyslou smotanou, tak to sa teším že si ho už aj vyskúšala a chutil vám?


  • kata50, 18. mája 2011 o 18:58
    Robené s láskou. krásne:-))


  • michsamant, 18. mája 2011 o 19:08
    jezismarja to je nadhera!!! pre istotu si to ulozim :)


  • cica2, 18. mája 2011 o 19:13
    @katka50 @michsamant , ďakujem krásne:))


  • danenka, 18. mája 2011 o 19:55
    šupky, dupky, už je v KK a bude sa skúšať, jahodovo tvarohove koláčiky mňááááááám :)


  • jerica, 18. mája 2011 o 21:54
    @cica to je ale paráda,výborný recept na piškótu celé vajcia to je niečo čo vyhovuje , spravím veľmi sa mi páčia suroviny s postupom:-)ukladám aj vytlačím:-))


  • elisticka, 18. mája 2011 o 22:38
    wau @cica2 krasna zltucka rolada mnam... ukladam je to nebezpecne pozerat tak neskoro uz mi muzikanti vyhravaju v bruchu ked to vidim .:-)))


  • mariaklara, 19. mája 2011 o 00:20
    To je tvoj rukopis, nádherná, a ukladám si ju, určite budem robiť. Vďaka.


  • zuzana67, 19. mája 2011 o 08:13
    Už sa teším, jahodové koláčiky mám rada.


  • ancicka, 19. mája 2011 o 08:15
    Peknučka roládka.Vajíčka máš domáce?


  • marienka44, 19. mája 2011 o 09:41
    @Cica2 ,citala som , ze do cesta na roladu sa nedava kypriaci prasok, lebo sa polame. Ale Ty si dala a rolada sa nepolamala. :-) Ukladam do KK.


  • tykadielko, 19. mája 2011 o 10:47
    vyzerá úžasne.....jahôdky v roláde so supríkovou plnkou....mňam :D
    ....ste šikulka :-))))))


  • dogagador, 19. mája 2011 o 15:39
    ;-) mnam


  • akeber, 19. mája 2011 o 19:34
    jahôdky už v záhradke rastú , určite vyskúšam vyzerá fanta.........:))


  • orchidea, 19. mája 2011 o 19:51
    Tá roláda vyzerá úchvatne, krásne foto, výborný postup ***už aby boli čerstvé jahody v záhrade.


  • hviezdickaz, 19. mája 2011 o 22:43
    toto vyzera uzasne :) ,hned by som prisla na navstevu :o)


  • cica2, 20. mája 2011 o 09:06
    dievčence všetkým vám ďakujem, teším sa že sa vám roláda páči:)) Ak ju vyskúšate, potom napíšte, poprípade čo ste ešte na recepte vylepšili @ancicka , áno vajíčka som mala domáce @elisticka , to poznám, tiež zvyknem tak neskoro pozerať varechu a potom sa nemôžem odlepiť aj do pol noci :)) @marienka44 , už dlhé roky takto robievam a zatiaľ sa mi ešte nezlomila, preto ju opakovane rada robím:)) @tykadielko , na vareche si všetci tykáme tak mi nevykaj ;-) @hviezdickaz , si u nás vítaná :))


  • dorisa, 21. mája 2011 o 21:33
    @cica2 , božinku, tá je krásna. Ty si umelkyňa. Neskoro som si ju všimla, prepáč,teraz je záhradka na prvom mieste a varecha na 2. Krásne nafotené, klobúk dole.


  • cica2, 22. mája 2011 o 11:44
    @doriska , to je ok a ďakujem:)....ja tiež nestíham všetky recepty, sme teraz aj my, veľa vonku


  • alexola, 23. mája 2011 o 19:57
    tá roláda vyzerá profesionálne, super! :)


  • cica2, 23. mája 2011 o 20:50
    @alexola , ďakujem:)


  • betka11, 27. júna 2011 o 18:00
    @cica2 vyskúšam takúto paradnu roladku ja robím kakaovú z rôznymi plnkami


  • cica2, 27. júna 2011 o 18:18
    @betka11 , ďakujem a nech aj chutí, potom napíš:))


  • 49svetluska, 5. júla 2011 o 18:16
    nádherná roládka ako vymalovaná a nie upečená skoro škoda zjesť


  • cica2, 8. júla 2011 o 17:55
    @49svetluska , ďakujem:))


  • barborqua, 10. júla 2011 o 13:48
    skúšala som velmi dobrá @ m ňam@


  • cica2, 10. júla 2011 o 16:17
    @barborqua ďakujem, teším sa že ťa receptík zaujal a že si roládu vyskúšala, som rada že chutilo:))


  • betty21, 4. januára 2012 o 13:40
    objavila som ju až teraz, nádherná, vyskúšam :)


  • cica2, 4. januára 2012 o 13:50
    @betty21 ďakujem a nech aj chutí :-)


  • carliotta, 17. marca 2012 o 12:09
    Práve som dopiekla. Vynikajúce! :)


  • cica2, 17. marca 2012 o 17:54
    @carliotta teším sa a ďakujem že si napísala :-))


  • cica2, 17. marca 2012 o 17:55
    @carliotta pozerám že si sa nedávno zaregistrovala, tak vitaj medzi nami! :-))


  • barbirik, 8. apríla 2012 o 18:59
    Včera som ju piekol chuťovo je výborná.



  • cica2, 14. apríla 2012 o 14:18
    @barbirik si velmi šikovný a vidím že ťa tiež baví pečenie. Teším sa, že sa ti moje rolády páčia a aj chutia, ďakujem že si napísal a pridal foto, vydarila sa ti krásne, mám radosť :-)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist