Jahodová dreň - zmrzlina fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. júna 2013
Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept)
Foto: cesminaz

Volakedy dávno,ešte ked sme boli deti, sme zjedli "kopu" tejto jahodovej zmrzliny ;-)) ..lebo každé dieta ju volalo len zmrzlina a nie dreň.Je to Zobraziť celý popisVolakedy dávno,ešte ked sme boli deti, sme zjedli "kopu" tejto jahodovej zmrzliny ;-)) ..lebo každé dieta ju volalo len zmrzlina a nie dreň.Je to už naozaj velmi dávno,čo som túto velmi obyčajnú,ale perfektnú zmrzlinu jedla naposledy...možno týmto receptíkom pripomeniem detstvo aj niektorým z vás ;-DD recept mám zo Chefkoch.de a fakt stojí zato ;-))

Suroviny

500 g
100 ml (alebo mlieko)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Jahody dáme do mrazničky zmrazit,ja som mala medzi nimi aj zopár malín..nech sa nepokazia :-) Kto doma nemá čerstvé,môže použiť mrazené z obchodu.

    Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz ich ručným mixérom rozmixujeme,medzitým si každý pridá tolko cukru,alebo sladidla kolko chce.Napokon k tomu pridáme vodu a premiešame.Namiesto vody môžme dat mlieko,bude ztoho potom taká krémová jahodová dreň ;-)

    Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vylejeme zmrzlinu do pripravených krabíc a dáme do mrazáku.Každú polhodinku premiešame.

    Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pomaly nám to začína mrznúť,kedže toto je dreň,nám to mrzne rýchlejšie,preto premiešajte každú pol hodinku tie prvé 2 hodiny.

    Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..a tu už je naša hotová zmrzlinka ;-DD ...čistý jahodový dreň...

    Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..a tu je verzia s mliekom v kopčekoch ;-DD

    Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obe verzie sú naozaj fantastické..môžem len odporúčať ;-D ...ale ak niekto by chcel rýchlejšiu "minutkovú" verziu jahodovej dreňe,tak treba len rozmixovať zmrznuté jahody ale nie celkom na kašu s trocha cukrom ;-)) a ako rada,ked vám dreň bude velmi tvrdá-zmrznutá,mixnite do nej jednu ponorným mixérom. Prajem vám dobrú chuť ;-DD

Diskusia k receptu

besna
Palec hore! Teraz dozrievajú jahody bude pre zmenu aj dreň (my sme to volali vždy dreň). Láka ma tá verzia s mliekom, myslíš že by sa to mohlo podariť aj so smotanou, alebo s jogurtom?
mariamka
presne, dren musela byt, volakedy bola aj poctiva jahodova, dnes je nejaka fusovana, nadstavena jablkami alebo cim a chutovo len taka voda.. toto je super, naco varit lekvare a zavarat, ked mozeme jest origos vonave jahody? ja mam este odvlani aj marhulovu zmrazenu.. pekne, chutne, zdrave :)
cesminaz
@besna :-) dakujem za mily komentar..ano podla mna sa to urcite da kombinovat aj so smotanou aj s jogurtom.Jednoducho namiesto mlieka pridas 1 dl jogurtu,alebo smotany ;-) kazdy si najde tu "svoju" najchutnejsiu verziu :-) @tiginko :-)
cesminaz
@mariamka ja neviem aku chut ma "teraz" jahodova dren na slovensku,kedze uz 12 rokov tam nezijem..takze neviem posudit.Ale pamätam si ju z detstva..bola skvela ;-D a tato domaca verzia je tiez fantasticka,ak nie este lepsia ;-) dakujem za komentarik
tiginko
ja som ju veru milovala, ked som bola dieťa. Predávali ju (aj marhuľovú) v takých papierových štvorcových krabičkách, aj s drievkom. Jahodová bola podpultová :-) Keď som chodievala na zber jahôd, kým boli deti malé, tak som si tiež robievala do mrazničky, ale ja som nepridávala vodu. Inak je vynikajúca, keď sa rozmrazí, na poliatie ryžového nákypu. Môj 21-ročný "malý" túto kombináciu zbožňuje
elza
Ja som niekedy ako študentka praxovala v nitrianskych mraziarnach, dodnes som nezabudla na čerstvú napenenú jahodovú dren, ktorá vychádzala zo strojov do krabičiek, najedli sme sa jej kolko sme vladali. Dodnes s nadbytočnáých jahod robím pre vnukov dren - ale iba rozmixujem čerstvé jahody s cukrom a dám do mrazničky. Nepridávam nič iné.
pacik
a aká fantastická je z čučoriedok :-)
pachola
ja tiež mixujem mrazené ovocie, ako jahody, čučoriedky aj banány pridám vanilkový cukor a smotanu a zmrzlina je hotová
izabella929
paráááda.-)) toto chladené čudo nemá chybiu...nie len krásne, ale aj mňamíííííí.-)))
janger
Tak aj mne si pripomenula detstvo, veru velmi davno som uz dren nejedla :-).
cesminaz
@janger :-) ..tak je nacase si znova pochutnat na jahodovej dreni a v tisku zaspominat na krasne detstvo :-)
janger
@cesminaz , prave sa ju chystam robit. Len sa chcem spytat...V prvom bode pises, ze jahody dame do mraznicky zmrazit. To ich najprv musis dat zmrazit a potom ich take zmrazene mixujes?
janger
@cezminaz , dakujem za odpoved, no nemala som trpezlivost ;-). Rozmixovala som ich take cerstve, nemrazene....Uvarila som trosku cukroveho sirupu. Uz su v mraznicke, tak uz len chodim miesat kazdu pol hodinku. Nabuduce budu tak, ako pises: najprv ich zmrazim ;-). Potom porovnam, som zvedava, ci bude nejaky rozdiel. Potom dam vediet.
zuzkar
Joooj, veľmi dobrý recept. Skúšala som aj s malinami, no tu potrebne zmes prepasírovať po mixovani. Ďakujeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia