Jahodová dreň - zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Volakedy dávno,ešte ked sme boli deti, sme zjedli "kopu" tejto jahodovej zmrzliny ;-)) ..lebo každé dieta ju volalo len zmrzlina a nie dreň.Je to už naozaj velmi dávno,čo som túto velmi obyčajnú,ale perfektnú zmrzlinu jedla naposledy...možno týmto receptíkom pripomeniem detstvo aj niektorým z vás ;-DD recept mám zo Chefkoch.de a fakt stojí zato ;-))

Suroviny

Postup

  1. Jahody dáme do mrazničky zmrazit,ja som mala medzi nimi aj zopár malín..nech sa nepokazia :-) Kto doma nemá čerstvé,môže použiť mrazené z obchodu.
  2. Teraz ich ručným mixérom rozmixujeme,medzitým si každý pridá tolko cukru,alebo sladidla kolko chce.Napokon k tomu pridáme vodu a premiešame.Namiesto vody môžme dat mlieko,bude ztoho potom taká krémová jahodová dreň ;-)
  3. Vylejeme zmrzlinu do pripravených krabíc a dáme do mrazáku.Každú polhodinku premiešame.
  4. ...pomaly nám to začína mrznúť,kedže toto je dreň,nám to mrzne rýchlejšie,preto premiešajte každú pol hodinku tie prvé 2 hodiny.
  5. ..a tu už je naša hotová zmrzlinka ;-DD ...čistý jahodový dreň...
  6. ..a tu je verzia s mliekom v kopčekoch ;-DD
  7. Obe verzie sú naozaj fantastické..môžem len odporúčať ;-D ...ale ak niekto by chcel rýchlejšiu "minutkovú" verziu jahodovej dreňe,tak treba len rozmixovať zmrznuté jahody ale nie celkom na kašu s trocha cukrom ;-)) a ako rada,ked vám dreň bude velmi tvrdá-zmrznutá,mixnite do nej jednu ponorným mixérom. Prajem vám dobrú chuť ;-DD