Jahňacie kotlety

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kotlety potrieme olejom, položíme na rošt, podsunieme plech na odkvapkanie a pripravujeme pod rozohriatym grilom (pri 275°C) alebo horúcim vzduchom (pri 220°C), 5 minút z každej strany (vždy 3. alebo 4. úroveň odspodu).
  2. Okoreníme soľou, okoreníme a podávame s cesnakovým maslom.
  3. Náš tip: Jahňacie mäso je zvláštnou labužníckou kategóriou, najmä z mláďatiek, ktoré sa živia ešte len materským mliekom. K jahňaciemu sa veľmi hodí cesnak, majorán, citrusy, klinčeky a škorica. Mäso pečené s kosťou má výraznejšiu chuť, pretože zostáva vcelku, nevysuší sa tak a je šťavnatejšie. V obľube je aj dlhé pečenie pri nižšej teplote, keď sa mäso po úvodnom zapečení nechá v rúre aj niekoľko hodín pri teplote asi 90°C. Je potom mimoriadne krehké a šťavnaté.