Jadranská oriešková torta
Autor receptu: klaura
Pamätáte sa na hodiny varenia na základnej škole? Práve tam som sa túto tortu naučila ... :) je to už pár rokov, tuším okolo 40 ... ale chutí stále skvele. Predstavte si horkastú chuť korpusu ... lebo ide do neho málo cukru a veľa kakaa ... chuť pražených lieskovcov v kréme a na to ešte jemnú šľahačku ... proste nebíčko v papuľke, ako vraví Krónerko :). Tak poďte ju vyskúšať ...
8-10 porcií |
40 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Z uvedených surovín upečieme korpus v tortovej forme.(žĺtka+cukor+olej+kakao, sneh,múka) Necháme vychladnúť.
- Na suchej panvici, alebo v mikrovlnke na chrisp panvici si opražíme lieskové oriešky, šúchaním medzi dlaňami odstránime šupky- ktoré idú dolu, a zomelieme ich. Uvaríme hustú kašu z mlieka, maizeny, cukru a žĺtka. Vymiešame maslo a pridáme vychladnutú kašu a lieskové oriešky. Natrieme na korpus.
- Vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na orieškový krém. Ľubovoľne ozdobíme a dáme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
- No ... mne to zdobenie veľmi nejde, ale dobrá bola aj tak ... :)